Як зробити смачні Біляші з м’ясом в духовці з дріжджового тіста на молоці рецепт простий. Спочатку, за планом, у мене повинні бути смажені біляші, але в підсумку я вирішила їх спекти! Робила перший раз. Смачно, але я все-таки віддаю перевагу смаженим на сковороді в маслі! А ще, для гурманів, пораджу в гарячий біляш додати трохи звичайного столового оцту. У запечених спочатку проткніть м’ясо виделкою кілька разів, а потім трохи оцту, ну, дуже смачно, а з смаженими біляшами в маслі – особливо!
Інгредієнти
Тісто:
250мл молока
50г сл.масла
2 жовтки
2 ст. л раст. масла
1ст.л цукру без гірки
1ч.л солі
Приблизно 400-500г борошна
17г свіжих (пресованих дріжджів
Біляші з м’ясом в духовці з дріжджового тіста на молоці покроковий рецепт
1. В келиху змішати дріжджі з 65-70мл теплої води, додати 1 ч. л цукру, борошна, щоб вийшла «базікало», по густоті, як сметана, дати піднятися, маса збільшиться в 3 рази! Розтопити сл. масло, додати молоко, нагріти до теплого, додати жовтки, раст.масло, сіль і цукор, добре розмішати вінчиком, додати трохи борошна, щоб суміш була, як сметана, додати підійшли дріжджі, розмішати і поступово всипати решту борошна!
2. Будьте уважні! Все залежить від муки, вологості і т. д., може й більше або менше піде, тісто не повинно бути тугим, а на початку замісу сильно липне до рук. В кінці замісу воно гладке і еластичне. Залишаємо на расстойку, приблизно годину – полтора.
3. Потім відокремити від тіста шматочки, скачати кульки, розкотити кожен, в центр покласти м’ясний фарш ( у нього я завжди додаю трохи води для соковитості, сіль, перець), защипнути до центру, дати ще підрости хвилин 40, змастити яйцем і випікати до румяности.