Як смачно зробити домашні булочки з сиром з дріжджового тіста в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Тісто :
✔️Молоко -150 мл
✔️Дріжджі – 1 ч. л з гіркою
✔️Цукор – 40 гр
✔️Яйце -1 шт
✔️Ванілін – за смаком
✔️Борошно -/+300 гр
✔️Цедра одного апельсина ( обов’язково)
✔️Вершкове масло – 30 гр
✔️Сіль – щіпка
Начинка :
✔️Сир -250 гр
✔️Сметана -2 ст. л
✔️Цукор – 2 ст. л ( за смаком)
✔️Манка – 1 ст. л
Помадка:
✔️Сметана-3 ст. л
✔️Згущене молоко-3 ст. л
Додатково:
✔️Цукрова пудра для прикраси.
Домашні булочки з сиром з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт
1. Для тесту в тепле молоко додаємо цукор, дріжджі перемішуємо. Потім цедру апельсина, яйце, сіль, борошно додаємо поступово. М’яке вершкове масло і решту борошна, замішуючи тісто. Воно злегка прилипає до рук. Тісто залишаємо в глибокій мисці підходити, я ставлю в духовку там тісто добре піднімається, температура повинна бути 40-45 градусов.
2. Для начинки все змішуємо, якщо рідкий сир, додаємо більше манки. Як тісто підійшло , формуємо наші булочки. Викладаємо начинку і защипуємо краю. Накриваємо рушником і залишаємо хвилин на 30 хвилин піднятися. Випікаємо в розігрітій до 180′ духовці 20-25 минут.
3. Для помадки змішуємо сметану зі згущеним молоком 1:1 і заливаємо зверху начинки. Відправляємо на 10 хвилин у теплу духовку (не включаємо її , вона ще гаряча ) Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Всім хто буде готувати бажаю приємного аппетита.
Відео рецепт 👇