Домашні пиріжки з свіжих яблук з дріжджового тіста

Як зробити смачні Домашні пиріжки з свіжих яблук з дріжджового тіста рецепт простий в духовці від Ольга Шобутинская. ПИРІЖКИ з Яблуками, дуже м’які і довго не черствіють! Чарівні, повітряні, з найсмачнішою осінньої начинкою😘

Інгредієнти

Заварна основа:
35 гр. борошна
175 мл. води

Тісто:
550…570 гр. борошна
21 гр. пресованих дріжджів (або 7 гр. сухих)
5 гр. солі
90 мл молока
2 яйця
90 гр. вершкового масла
100 гр. цукру

Яблучна начинка:
1,3 кг яблук
3…4 ст. л. цукру
1 ст. л. вершкового масла
кориця

Домашні пиріжки з свіжих яблук з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Заварна основа:
Борошно змішати з водою і прогріти до загустіння. Охладить.

2. Тісто:
В молоці розчинити дріжджі. Яйця змішати з цукром і сіллю. Додати дріжджі і заварку. Тепер борошно і замісити тісто. В кінці додати в тісто м’яке масло. Вимісити до гладкості, поки тісто не перестане прилипати. Бродіння 1,5-2 часа.

3. Яблучна начинка: Яблука порізати шматочками і тушкувати з цукром і маслом до готовності, в кінці випарити сік, або відкинути яблука на сито (друшляк).

4. Готове тісто розділити на 24 шматочки по 46-48 гр. Підкотити в шарики.

5. Відпочинок 10-15 хвилин. Сформувати пиріжки як на відео. Розлад 50-60 минут.

6. Перед випічкою змастити збитим яйцем з 1 ст. л. молока. Пиріжки потрібно випікати при 220°С – 15 18…минут.