Інгредієнти
На 12 штук
Готове листкове бездріжджове тісто – 500 грам (1 упаковка – 2 пласта)
Жовток для змазування
Крем – за бажанням, який Вам більше подобається. Я приготувала шоколадний заварний крем:
Молоко – 300 мл
Цукор – ½ склянки
Яйце – 1 штука
Борошно або крохмаль) – 2 столові ложки
Шоколад темний – 80 грам (1 плитка)
Вершкове масло м’яке – у мене – 70 грам (крем виходить рідкуватим, якщо Ви віддаєте перевагу рясний, то потрібно приблизно 150 грам).
Ванільний цукор (або ванілін)
Крім того:
Цукрова пудра – для посипання
Фольга – для формування трубочок
Домашні трубочки з листкового тіста з шоколадним кремом покроковий рецепт
Кожну смужку тесту накручуємо на фольгу спіралькою. Щоб вийшла така трубочка. Деко змащуємо олією. І викладаємо трубочки на відстані один від одного. Кожну трубочку змащуємо жовтком. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 20-25 минут.
Додаємо 2 столові ложки крохмалю чи борошна. Все добре перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Тепер включаємо вогонь і доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Відразу після закипання заварна основа стає такою густою. Вимикаємо вогонь і додаємо 80 грам темного шоколаду. Все перемішуємо до однородности.
Якщо Вам потрібен густий крем, то вершкового масла потрібно в 2 рази більше. Наповнюємо трубочки отриманим шоколадним кремом. Зверху їх можна посипати цукровою пудрою. Якщо Ви не хочете морочитися з кремом, трубочки можна начинити звичайної вареним згущеним молоком. Приємного апетиту!