Домашній банановий зефір на агар агарі

Як зробити Домашній банановий зефір на агар агарі простий рецепт 🔥 Ніякої покупної зефір не зрівняється з домашньою! А такий простий рецепт допоможе вам ТОЧНО зробити його ідеальним! Зефір дуже ніжний як хмарина, з яскравим смаком банана 🍌.

Інгредієнти

Рецепт пюре:
Банан 200 гр
Цукор-2/3 склянки

Рецепт сиропу:
Вода 100 гр
Агар-агар 10 гр
Цукор 300 гр

Рецепт зефіру:
Яєчний білок 2 штуки

Домашній банановий зефір на агар агарі покроковий рецепт

1. Пюре:
Банани з цукром подрібнити заглибним блендером і варити на плиті на середньому вогні 15 хвилин після закипання. Повністю охладить.
2. Сироп:
У воду додати агар і залишити на 30 хвилин. Поставити посуд на плиту і дати закипіти, додати цукор і після закипання варити на середньому вогні 15 минут.
3. Зефір:
Поки вариться сироп збиваємо бананове пюре додаємо яєчні білки і збиваємо до просвітлення.за бажанням додати барвник і влити тонкою струкой киплячий сироп. Збивати пару хвилин до дуже стійких пиков.

4. Ще гарячу масу викласти в кондитерський мішок і відсадити на пергамент або силіконовий килимок. Залишаємо при кімнатній температурі на 4-6 годин, потім посвпаем цукровою пудрою і насолоджуємося 🥰