Домашній чізбургер з котлетою і сиром

Як смачно зробити домашній чізбургер з котлетою і сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 3 бургера нам знадобиться:

– фарш 300 гр.
– лук 1 шт. маленька
– сіль 1/3 ч. ложки
– суміш мелених перців за смаком
– булочки для бургерів 3 шт.
– мариновані огірочки-пікулі
– сир 3 скибочки
– листя салату
– кетчуп, майонез (або сирний соус)

Домашній чізбургер з котлетою і сиром покроковий рецепт

1. Цибулю ріжемо дуже дрібно, заливаємо окропом з дрібкою солі на кілька хвилин, зливаємо через ситечко, додаємо у фарш. Фарш можна взяти будь-який, але бажано з жирком. Заправляємо сіллю і меленим перцем і вимішуємо дуже тщательно.

2. Ділимо на рівні частини, скачуємо кульки і на плівці руками формуємо дуже тонкі котлетки. Діаметром вони повинні бути більше, ніж булочки на 2-3 див. Кладемо котлетки в морозилку на 30 хвилин (оскільки вони вийдуть соковитіше 😉)

3. Булочки (у мене саморобні) розрізаємо вздовж і трохи підсушуємо на сковороді без масла. У сковороді розігріваємо трохи олії котлетки і обсмажуємо до рум’яної скоринки, перегорнувши кілька разів. Знімаємо котлети зі сковороди і відразу ж кладемо на кожну котлету скибочку сиру, щоб він расплавился.

4. Змащуємо нижню частину булочки невеликою кількістю кетчупу. Кладемо огірочки разом з маринованою цибулею. Зверху листочок салату. І трохи майонезу або сирного соусу. Кладемо котлету з сиром і накриваємо верхньою частиною булочки. Подаємо відразу ж 😊