Як зробити смачний Домашній хліб з полбяной борошна в духовці рецепт простий. Сьогодні Всесвітній день хліба, друзі! Вітаю всіх тих, для кого хліб – більше, ніж їжа! Ви бачили його в недавніх історіях. Красень, хоч і трохи перестоял у мене на расстойке.
Зате він має справжній хлібний смак і, незважаючи ні на що, гарний м’якуш. Це вже не перший мій хліб з додаванням ц/з полбяной борошна – мені дуже подобається її використовувати замість ц/з пшеничного.
Зате він має справжній хлібний смак і, незважаючи ні на що, гарний м’якуш. Це вже не перший мій хліб з додаванням ц/з полбяной борошна – мені дуже подобається її використовувати замість ц/з пшеничного.
Інгредієнти
(на 1 хліб ~ 550 г):
⠀
Опара
20 г пшеничного закваски
40 г вода
40 р борошна в/с
Тісто:
вся опара
190 г пшеничного борошна в/с
90 г полбяной ц/з борошна
180 г води холодної
6 г солі
Домашній хліб з полбяной борошна в духовці покроковий рецепт
1. Опара.
Змішати всі інгредієнти для опари і залишити при кімнатній температурі на 4-6 годин. До повного дозрівання. Або взяти 5/50/50 і залишити на 10-12 ч.
Змішати всі інгредієнти для опари і залишити при кімнатній температурі на 4-6 годин. До повного дозрівання. Або взяти 5/50/50 і залишити на 10-12 ч.
2. Тісто:
Змішати опару, воду, всю муку і залишити на 30 хв. Почати заміс і через хвилини 3-5 внести соль.
Змішати опару, воду, всю муку і залишити на 30 хв. Почати заміс і через хвилини 3-5 внести соль.
3. Бродіння 2,5-3 години. Одне складання через 50 хв. ⠀ Предформовка і відпочинок ~20 хв. ⠀ Розстойка 1,5-2 години або через холодильник на 10-16 год залежно від температури. ⠀ Випікати при 240С 15 хв з парою. Далі при 220С 10-15 хв без пара.