Домашній хліб з висівками в духовці

Як смачно зробити Домашній хліб з висівками в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Висівки можна взяти будь-які: тут пшеничні, я його пекла і з кукурудзяними і навіть з гречаними – виходить дуже смачно.

Інгредієнти

Опара:
35 гр пшеничного борошна в/с або 1 з
25 гр дріжджовий води (тут лляна, але можна будь-яку іншу)

Тісто:
240 гр пшеничного борошна в/с або 1 з
240-250 гр води
60 гр вся опара
30 гр пшеничного борошна ц/з
30 гр висівок
6 гр солі

Вихід: 616 гр
Гідратація: 82%

Домашній хліб з висівками в духовці покроковий рецепт

1. Змішати, накрити, залишити на 8-12 годин до піку при кімнатній температурі. Змішати все борошно, висівки та 240 гр води до однорідності, накрити і залишити на 1 годину. Через 1 годину: Внести опару, вимісити до однорідності, накрити і залишити на 30 минут.

2. Через 30 хвилин: Внести сіль, вимісити до гладкості, за необхідності додати ще води. Перереложить в контейнер, накрити і залишити на 4-5 годин при 23-24°С до збільшення в 1,5-2 рази (до 100% по стаканчику, можна і до 120%). Зробити 4-6 обминок з інтервалом 30-45 хвилин (до 30% по стаканчику).

3. Через 4-5 годин: Сформовать, як подобається, накрити і прибрати в холодильник (3-4°С) на 10-15 годин до збільшення в 1,5-2 рази (до 120% по стаканчику, можна і до кришки). Через 10-15 годин: Надрізати, випікати при 250°С 15 хвилин з парою, далі при 230°С 15-20 хвилин без пара.

Відео рецепт 👇