Домашній смородиновий зефір заварний з агар агару

Швидко стабілізується, градусник не потрібен. Не лякайтеся, так білка 120 грам. Цей рецепт відрізняється від класичного приготування зефіру. Як зробити смачний Домашній смородиновий зефір заварний з агар агару рецепт простий.

Інгредієнти

250 гр пюре (смородина)
360 гр цукру
150 гр води
10 гр агар – агару
.
120 гр цукру
120 гр білка

Домашній смородиновий зефір заварний з агар агару покроковий рецепт

1. Перші чотири інгредієнта в сотейник. Будемо варити до впевнених краплею. Коли піднімаєте лопатку маса повинна стікати густими краплями. Маса повинна добре вирувати і не д. б. рідкою. Якщо є градусник, 105С Масу постійно помішуємо, щоб не пригоріла. Не намагайтеся варити “до нитки”. Як я писала вище, це інша технологія приготовления.
2. Одночасно з сиропом ставимо збивати меренгу. Робимо звичайну французьку. Білок збити до піни, додати цукор частинами. Меренга д. б. гладкою, однорідною, тримати форму. Збиваємо на помірною високій швидкості. Зазвичай до моменту готовності сиропу з пюре, меренга готова.
3. Меренга готова, виливаємо тонкою цівкою сироп з пюре. Продовжуємо збивати, швидкість не змінюємо. Вимикаємо міксер, коли маса досягне 50-55С . Пам’ятайте, що агар – агар стабілізується вже при 40С . Перекладаємо в мішок з насадкою і відсаджуємо красиві трояндочки зефіру🌹