Як зробити Дріжджовий хліб косичка рецепт простий духовці. Я обожнюю булки, булочки люблять мене. ⠀ Особливо взимку. ⠀ Завжди хотіла заплести не просто косичку, а замороченную) На ділі виявилося нескладно. ⠀ Пухова здоба на сніданок, полуденок і просто так! ⠀ Булки не торти, їм привід не потрібен. Сподіваюся надихнула, заразила і ви захочете повторити). ⠀ Не знаю, чому всі радіють останнього місяця зими – вона до травня! Я перевіряла в тому році) більше мене не обдурити!⠀
Інгредієнти
▶ Тісто:⠀
На 2 косички ⠀
500-550 г борошна (див. примітка)⠀
2 ч л сухих дріжджів швидкодіючих⠀
60 г цукру⠀
2-4 ст. л. апельсинової цедри⠀
2 яйця⠀
250 мл теплого молока⠀
60 г розтопленого вершкового масла⠀
Щіпка солі⠀
▶ Для змазування: ⠀
1 яйце⠀
Дріжджовий хліб косичка покроковий рецепт
1. В глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами, додати цукор, цедру апельсина.⠀ В іншу миску додайте тепле молоко, яйця, розтоплене вершкове масло, щіпку солі. Перемішайте.⠀ Введіть суміш сухих інгредієнтів в суміш рідких, замісіть тесто.
2. Потім накрийте його харчовою плівкою і залиште на 1 годину.⠀ Після того як тісто підійшло, розділіть його на 2 частини. Кожну частину розділіть на 5 частин і заплетіть косу за схемою.⠀ Перекладіть плетінки на деко, накрийте рушником і дайте настоятися ще 30-40 минут.
3. Потім змастіть збитим яйцем, посипте маком, кунжутом. ⠀ Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 20-30 хвилин, до рум’яного кольору. ⠀
4. *Примітка: якщо буде недостатньо 500 г борошна, додайте в кінці ще 50г⠀
Відео рецепт 👇