Як зробити Гарячу сочевичну юшку з червоної сочевиці і помідорів рецепт. Що може бути краще гарячої, ситної і ароматною юшки після довгого робочого дня? Тільки юшка разом з сирними тостами) У мене представлений варіант юшки без м’яса, тк сочевиця є джерелом великої кількості рослинного білка, але її з легкістю можна зробити на курячому бульйоні і з шматочками курки. Зігріваючий, густе, по-справжньому душевний блюдо💖 На 2 порції.
Інгредієнти
– сочевиця червона 200 гр.,
– цибуля ріпчаста 1 велика голівка,
– часник 2-3 зубчики,
– помідор 1 великий або 2 середніх,
– кріп сушений 2 ч. ложки,
– перець,сіль,
– копчена паприка 0,5 ч. ложки,
– лавровий лист 1 шт.,
– олія оливкова,
– вода 0,7 л.
Гаряча чечевичная юшка з червоної сочевиці покроковий рецепт
1. Поставити глибокий сотейник на середній вогонь і додати трохи оливкової олії, дрібно порубати цибулю і часник, закинути в сотейник і обсмажити до золотистого кольору. Промити сочевицю холодною водою і помістити в сотейник, пару хвилин прогріти її на масле.
2. Додати кріп, паприку і лавровий лист, залити водою і увелечить вогонь до максимального. Варити під закритою кришкою 10 хв. Поки сочевиця вариться, можна нарізати помидоры.
3. Після того, як сочевиця повністю приготується, додати нарізані помідори і потримати на вогні ще 5-7 хвилин. Сіль і перець найкраще додавати прямо в тарелке.
4. Краще всього подавати юшку разом з канапками з сиром, або як у мене з сирними конвертиками з лаваша)