Як зробити Горіховий пиріг з інжиром і рікоттою рецепт простий. Дуже – дуже – дуже смачно, не можу підібрати епітетів, щоб описати цей чарівний пиріг 🤤 Всім любителям інжиру готувати 100%, а тим, хто не любить – можна замінити на персики або яблука 🍎
Інгредієнти
На форму 18 см
Тісто:
2 яйця
130 грам цукру
Щіпка солі
175 грам борошна
100 грам йогурту
50 грам рослинного масла
180 грам інжиру
50 грам горіхів (у мене арахіс)
50 грам мигдального борошна (можна замінити на дуже дрібно рубаний будь горіх)
40 грам кокосової стружки
Спеції за смаком
1 упаковка розпушувача
Крем:
200 грам вершків
50 грам цукрової пудри
250 г рікотти
Горіховий пиріг з інжиром і рікоттою покроковий рецепт
1. Тісто:
Змішуємо яйця з рідкими інгредієнтами, додаємо сухі , в кінці додаємо нерезаный інжир.
Випікаємо 45-60 хвилин при температурі 165 градусов.
Змішуємо яйця з рідкими інгредієнтами, додаємо сухі , в кінці додаємо нерезаный інжир.
Випікаємо 45-60 хвилин при температурі 165 градусов.
2. Крем:
Вершки збиваємо в м’які піки, змішуємо з рікоттою і промазуємо пирог.
Вершки збиваємо в м’які піки, змішуємо з рікоттою і промазуємо пирог.
3. Якщо у Вас немає вершків, можна змішати тільки рікотту з пудрою і викласти зверху пирога.
4. Свіжий інжир в оздобленні рекомендую полити медом , смак стає ще більш насиченим 👌
Відео рецепт 👇