Грибний крем-суп з шампіньйонів

Як смачно зробити Грибний крем-суп з шампіньйонів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Може на перший погляд це блюдо вам здасться не дуже то і апетитним, але ті хто вже пробував такий суп,зі мною погодяться ,що це шалено смачно. Я завжди люблю замовляти його в кафе або ресторанах, але повірте , за цим рецептом виходить нічим не гірше, а навіть краще

Інгредієнти

▫️Гриби – 500г
▫️Цибуля – 1 шт
▫️Картопля середній – 400г
▫️Вершки 10% – 500 мл
▫️Мускатний горіх – пол ч. л
▫️Часник – 2 зубчики
▫️Чорний перець – 1ч.л
▫️Вершкове масло – 50г
▫️Батон для грінок
▫️Борошно або кукурудзяний крохмаль – 1ст.л

Грибний крем-суп з шампіньйонів покроковий рецепт

1. Нарізаємо кубиками картоплю і отруюємо варитися в підсоленій воді м’якості. Спочатку викладаємо гриби на суху сковорідку, а потім як випарується вся рідина додаємо рослинне і вершкове олії з цибулею і обсмажуємо все, додаємо сюди ж чорний перець і мускатний горіх, солимо за вкусу.

2. Виливаємо воду з картоплі і сюди де заливаємо вершки в каструлю і додаємо до нього 1 ст ложку борошна або кукурудзяного крохмалю розведене з водою, що б не було грудочок (для густоти) Відправляємо наші обсмажені гриби з цибулею. Перетворюємося все це в пюре за допомогою заглибного блендера.

3. Робимо грінки. Нарізаємо батон кубиками і відправляємо в сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажуємо до сухості. Спеції додаємо за смаком (у мене сушений часник, паприка) Для подачі – можна обсмажити пару грибочків і посипати тертим сиром пармезаном.

Відео рецепт 👇