Хачапурі по-аджарськи за мегрельські

Як смачно зробити Хачапурі по-аджарськи за мегрельські простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
✔️125 гр.молока
✔️15 гр.вершкового масла
✔️2 ст. л. цукру
✔️18 гр.свіжих дріжджів (або 6 гр.сухих)
✔️1 яйце
✔️250 гр.борошна (+трохи для подпыления столу)
✔️1 ч. л. солі

Для начинки:
✔️200 гр.сиру Сулугуні
✔️200 гр.Імеретинського сиру (в цей раз взяла Моцарелу)
✔️100-150 гр.Адигейського, Кавказького сиру
✔️2 ст. л. молока

Для змазування:
✔️1 яйце
✔️1 ст. л. молока

Хачапурі по-аджарськи за мегрельські покроковий рецепт

1. Молоко з маслом і цукром трохи підігріти, щоб масло розтопилося. Розкришити дріжджі і перемішати. Якщо сухі, то 5 хв почекати (якщо швидкодіючі, то чекати не потрібно і можна з борошном додавати). Розбити туди яйце, всипати більшу частину просіяного борошна і сіль, помішуючи, замісити тісто, використовуючи залишок муку.
2. Накрити чашу і поставити в тепле місце для підйому на ~1,5 год. Після закінчення часу викласти тісто на стіл (подпылить його борошном), обім’яти тісто і розділити на 2 частини. Для начинки вибрати смачні (це важливо) сири перерахованих сортів, натерти їх на тертці і перемішати. (Зовсім трохи відкласти для посипання зверху). Решту трохи посолити і додати розтоплене масло і молоко.

3. Розігріти духовку до 240 гр. разом з листом. Тепер одну частину руками акуратно розтягнути в коло ~14-15 див. Половину сиру викласти на тісто. Найлегше з сирів зліпити кулю, покласти на центр тіста і його краї щільно защипнути. Далі перевернути, приплюснути, викласти на пергамент, змастити руки олією руками тонко сформувати тоненький коржик товщиною ~не більше 1 див. Змастити яйцем з молоком і посипати трохи відкладеним сыром.