У нас зима прийшла чітко за графіком) сніжок мете… краса! Повторю для вас рецепт печива, на якому добре виходять відбитки, можна придумати різні штампи або пройтися фігурної качалкою😋 Як зробити Хрустке пряне печиво з медом, корицею і какао рецепт простий.
Інгредієнти
200 г борошна
50г вершкового масла (кімнатної температури)
1 яєчний жовток
2 ст. л цукру
2 ст. л меду
2 ч. л какао
1/2 ч. л кориці
1 ч. л суміші для глінтвейну
1/4 ч. л розпушувача
Хрустке пряне печиво з медом, корицею і какао покроковий рецепт
1. Змішати м’яке масло з цукром, жовтком і медом у блендері( процесор). Борошно з’єднати з сухими інгредієнтами і добре об’єднати, можна просіяти. Всипати пряну борошняну суміш в медову і замісити тісто. Тісто повинне вийти м’яким, однорідним. Якщо виходить суха крихта, то додайте ще ложку меду або молока ( це залежить від вологоємності борошна).
2. Зібрати тісто в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на годину або на ніч. Тісто дістати з холоду, відокремити частину і розкачати на присипаної борошном поверхні або килимку. Тісто добре розкочується, не липне, тому розкочуйте тонко, приблизно 0,3 см, печиво вийде хрустящим.
3. Вирізати формочкою печиво і перенести на деко, застелене пергаментом. Зробити зверху малюнок штампиком або виделкою. Випікати в розігрітій до 180С духовці приблизно 10 хв ( дивіться по своїй духовці). Виходить приблизно 50 зірочок. Можна зробити дірочку в печиво перед випічкою, щоб протягнути мотузку і повісити на зірочки елку.