Колись давно- ми з мамою їздили на електричці в Мінськ. Це в 99% випадків було влітку… Як зробити Хрусткі кримські чебуреки з куркою соковиті рецепт простий. А на зворотному шляху ми обов’язково купували Журнал Ліза (їх носили в поїзді , вони були підлозі річної давності , але це ніяк не змінювало їх цінність для мене) і 1 жінка носила домашні пиріжки! “З капуууууусткой, з картооооошкой , з вареееееньем…” Мені здається, я досі пам’ятаю її голос – оголосила голосно і протяжно свій прихід у вагон…
Це були 2 непорушних принципу поїздки додому зі столиці. Журнал – де розповідали про все і … смачні жирненькі пиріжки… Мої діти не їздили в електричці, але їм подобається їздити в поїзді до бабусі. Тому що там продають чай “в скляних стаканчиках з залізної держалкі” і вафелька… Це наша з ними традиція. Може це не теж саме , що купувати домашні пиріжки “з капууусткой”, але коли я пропонувала їм поїхати на поїзді (замість машини) до бабусі – вони раділи так само, як колись раділа я , передчуваючи покупку “Лізи”…
Це були 2 непорушних принципу поїздки додому зі столиці. Журнал – де розповідали про все і … смачні жирненькі пиріжки… Мої діти не їздили в електричці, але їм подобається їздити в поїзді до бабусі. Тому що там продають чай “в скляних стаканчиках з залізної держалкі” і вафелька… Це наша з ними традиція. Може це не теж саме , що купувати домашні пиріжки “з капууусткой”, але коли я пропонувала їм поїхати на поїзді (замість машини) до бабусі – вони раділи так само, як колись раділа я , передчуваючи покупку “Лізи”…
Інгредієнти
(14 штук )
Тісто
500 гр борошна
250 гр окропу
25 мл раст.масла
2 ст. л. горілки
щіпка солі
Начинка
600 гр курячого стегна без шкіри (або ін . жирненького м’яса)
150 гр цибулі
сушений часник
1/2 ст. л. солі
перець\паприка\ мускатний горіх – по щіпці
100 гр води
Хрусткі кримські чебуреки з куркою соковиті покроковий рецепт
1. Борошно просіяти, додати раст масло,сіль, горілку, залити киптяком. Змішати до однорідності. Залишити тісто “відпочити” в пакеті на підлогу часа-час.
2. Начинка. Стегно прокрутити в м’ясорубці або блендері, у фарш додати порізаний дрібними кубиками цибулю , спеції і воду, змішати ложкою поки фарш не вбере воду. Відставити в сторону на пів години. Тісто розділити на 14 кульок ( вага кожного приблизно 55 гр ).
3. Кожна кулька розкотити в коло на столі (без додаткової кількості борошна тісто НЕ прилипає до столу! ) . На половині кола розподілити 1.5 ст. л. фаршу, накрити 2ой половинкою кола, закріпити шов виделкою . Смажити з 2 сторін на олії до золотавої корочки.