Ідеальні картопляні деруни класичні на сковороді рецепт простий 🥔 Можна багато сперечатися про правильність рецепту, але який би він не був, приготувавши як я ви отримаєте ніжні, хрусткі деруни красивого жовтуватого кольору. Зберігайте рецепт, а я розповім як все зробити.
Інгредієнти
🔸картопля – 400г
🔸цибуля – 1шт
🔸яйця – 1шт
🔸борошно – 0,5 ст. л (можна і не додавати
🔸сіль (за смаком, приблизно 1год.л)
Ідеальні картопляні деруни на сковороді покроковий рецепт
1. Картоплю і цибулю перетираємо на дрібній тертці чергуючи, щоб картопля не потемніла. Віджимаємо зайвий волога, а потім зливаємо воду і бачимо, що залишився крохмаль. Перекладаємо його до картоплі, додаємо яйце, сіль, борошно і перемешиваем.
2. Смажити на соняшниковій олії, спочатку на вогні вище середнього до золотистої скоринки. Потім перевертаємо, зменшуємо вогонь нижче середнього і також до рум’яної скоринки (не закриваємо кришкою!).
3. Якщо на драниках багато жиру, можна промокнути після приготування паперовим полотенцем.
Відео рецепт 👇