Кавунове варення з мякоті на зиму в банках

Як зробити Кавунове варення з м’якоті на зиму в банках простий рецепт. Що ж можна з нього зробити крім варення з кавунових кірок і соління невеликих кавунчиків.

Інгредієнти

1 кг очищеної м’якоті без кісточок засипати 1 кг цукру.
3-4 гр лимонної кислоти і ванілін
На 1,5 кг кавунової м’якоті – 1 пакетик пектину

Кавунове варення з м’якоті на зиму в банках покроковий рецепт

1. Один кг очищеної м’якоті без кісточок засипати 1 кг цукру. Залишити на 5-6 годин. Потім злити сік і зварити з нього густий сироп. Занурити в нього кавунові шматочки і зварити варення до 3 приема.
2. В самому кінці додати 3-4 гр лимонної кислоти і ванілін. Варення виходить рідкуватим. Загущатися його можна пектином. Зараз продається багато різних загусників для желе та джемів. Мені найбільше подобається на пектине.
3. На 1,5 кг кавунової м’якоті я взяла 1 пакетик. Цього було досить. Головне не перетримати варення на вогні, інакше желюючий властивості пектину пропадуть. Гаряче варення розлити по стерильним банкам і можна закрутить.
4. Коли воно охолоне, виходить чудове варення-мармелад. Дуже смачне і ароматне, але характерного смаку кавуна немає, що мені дуже нравится.