Кіш з цвітною капустою брокколі без борошна

Як смачно зробити Кіш з цвітною капустою брокколі без борошна простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні готуємо пиріг з незвичайного тесту. Велика частина основи з цвітної капусти. Пиріг виходить ніжним і без зайвих калорій. Важливий нюанс – капуста для тіста повинна бути свіжою! Мій варіант не містить глютену і лактози, але при бажанні ви можете замінити на звичні інгредієнти. Відповідні інгредієнти зазначу в дужках.

Інгредієнти

Тісто:
🔸 Цвітна капуста ~300 г (сира!!!)
🔸 Універсальна суміш без глютену 200 г (можна замінити на пшеничне борошно)
🔸 Яйця 2 шт.
🔸 Сіль і прованські трави за смаком
🔸 Кокосове молоко 50 мл (або вершки)
🔸 Оливкова олія 1 ст. л.

Начинка:
🔸 Яйця 2 шт.
🔸 Кокосове молоко 100 мл (або вершки)
🔸 Цибуля 1 шт
🔸 Шпинат-100 г
🔸 Болгарський перець 1 шт.
🔸 Брокколі ~ 200 м (для прикраси)
🔸 Куряче філе 1 шт. (відварне)
🔸 Сіль і чорний перець (за смаком)

Кіш з цвітною капустою брокколі без борошна покроковий рецепт

1. Приготуємо тісто. Подрібнюємо сиру цвітну капусту за допомогою блендера або тремо на тертці. Перекладаємо в миску і змішаємо її з оливковою олію, яйцями, кокосовим молоком і спеціями. Перемішуємо. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Розподіляємо його по формі, роблячи високі бортики і протикаємо виделкою. Ставимо основу в духовку на 15 хвилин. Температура 180 градусів. ⠀

2. Готуємо начинку. Розморожуємо шпинат/ріжемо свіжий і обсмажуємо з нарізаною цибулею, курячим філе і болгарським перцем. Викладаємо на підставу кіша. Змішуємо молоко або вершки з яйцями і спеціями і виливаємо поверх начинки. ⠀
3. Броколі розбираємо на дрібні суцвіття. Можна приготувати 2 хвилин на пару або використовувати сирі. По колу прикрашаємо. Форму ставимо в духовку на 30-40 хвилин. Начинка повинна повністю запектися і покритися красивою рум’яною скоринкою. Готовий кіш перекладаємо на тарілку і кличемо всіх до столу.