Корпусне тістечко Інжир

Корпусне тістечко Інжир простий рецепт. Не уявляєте, як сильно я хотіла його зробити. Я дикий фанат інжиру, за сезон з’їдаю по 3-4 кг на тиждень 😋тому я точно знала, як хочу приготувати цей десерт. Саме смачне поєднання для мене – це інжир і сир дор блю.
Сир дуже делікатно підкреслює солодкість м’якоті, а з тонкою хрумкою шоколадної скоринкою – це блаженство 🍷 щоб Ви розуміли, як мені було смачно – 2 шт з’їла не замислюючись, а це про багато що говорить, все ж я давно досвідчений ласун 😁.
Точна кількість на яке розрахований рецепт не скажу , так як забула зважити залишився ганаш і начинку, прошу зрозуміти і пробачити 🙈 рецепт приблизно на 25-30 шт.

Інгредієнти

Начинка на форму сфери 4,5 см:
400 грам пюре інжиру (купуємо самий соковитий , м’який інжир і з шкіркою перемелюємо в блендері)
50 грам цукру
2 г пектину NH
270 грам нарізаного інжиру на кубики

Ганаш:
170 грам білого шоколаду
100 грам сиру з блакитною цвіллю
390 грам вершків 33%
80 грам вершкового масла
4 г желатину 220 блум (замочити в 16 грамах води)

Глазур:
250 грам білого шоколаду
180 грам какао масла
Жиророзчинний барвник фіолетовий

Корпусне тістечко Інжир покроковий рецепт

1. Начинка.
В пюре на плиті всипаємо пектин, змішаний з цукром, кип’ятимо 2-3 хвилини. Даємо охолонути до кімнатної температури, змішуємо з нарізаним інжиром і викладаємо в 2 однакові форми півсфери 4-4,5 см діаметр. Замораживаем.

2. Ганаш:
Вершки нагріваємо , виливаємо на шоколад з маслом, желатином і сиром. Пробиваємо блендером до однорідного стану . Стабілізуємо мінімум 8 годин . Збиваємо до м’якого щільно-повітряного стану . Працюємо як на відео:
-спочатку трохи ганаша на дно сфери 6 см діаметр
-начинка
-ганаш по спіралі + розрівнюємо ложкою
-відсаджуємо кінчик

Заморожуємо від 6 годин. Після в рукавичках згладжувати всі кути , вставляємо шпажку в кінчик фрукта. Подмораживаем перед нанесенням глазури.

3. Глазур:
топимо Шоколад , додаємо барвник до потрібного відтінку. Змішуємо з розтопленим какао маслом, занурюємо тістечко в глазур і добре отстукиваем , прокручуючи з усіх боків. Даємо розморозитися 2 часа.

4. У мене залишалася зелена глазур від корпусного яблука – тому змішала обидва відтінку. Можна зробити інжир тільки фиолетовым.

Відео рецепт 👇