Коржі на кефірі і дріжджах на сковороді простий рецепт. Багато просили рецепт цих ласощів .
Інгредієнти
Для опари
200 мл води
1 г/л цукру
20 г свіжі дріжджі (або 1,5 г/л сухі )
2 ст/л борошна
Для тесту
Вся опара
250 г кефір(або мацун)
Сіль
400-500 г борошна
Коржі на кефірі і дріжджах на сковороді покроковий рецепт
1. Цукор змішуємо зі свіжих дріжджів, додаємо води і борошна, перемішати до однорідності. Закриємо рушником і залишаємо на 20 хвилин на теплому місці. Потім на опару додаємо кефір(кімнатної температури), сіль, просіваємо борошно і замішуємо м’яке, липке тісто 👌
2. Замішуємо мінімум на 10 хвилин. Далі, кладемо в тепле місце для бродіння. Як тільки тісто піднімається, розділимо на 7-8 частин і розкотимо не дуже тонко, не товсто . Випікаємо на сухій сковороді, двох сторін, кілька разів перевертаємо 👌.
3. Коржі піднімаються, як колобок . У них усередині порожні, можна покласти, що хочете, за вашим бажанням 🥰 Дуже смачний хліб, спробуйте обязательно.
Відео рецепт 👇