Як зробити курку у вершковому соусі з картоплею рецепт. За мотивами страви грузинської кухні «Шкмерули» або «Чкмерулі». Для нього курка спочатку обсмажується, потім запікається в вершках.
Інгредієнти
Курячі стегна 4 шт.
Олія соняшникова 2 ст. л.
Сіль, перець
Картопля 4-5 середніх
Вершки 20-23% 500 мл
Кінза 0,5 пучка
Часник 3 зубчики
Хмелі-сунелли 1 ст. л.
Курка у вершковому соусі з картоплею покроковий рецепт
1. Курячі стегна маринуємо в суміші з олії, перцю і солі, 30 хвилин, а краще пару годин. Потім обсмажуємо до рум’яного стану, спочатку шкірою вниз, потім другу сторону. ⠀ Це блюдо зазвичай йде без картоплі, курку з соусом їдять з коржем, але я вирішила додати, щоб не готувати гарнір окремо. ⠀
2. Картоплю нарізаємо крупно, обсмажуємо після курки до рум’яної скоринки, до напівготовності. ⠀ Повертаємо в жаровню курку, або все перекладаємо у форму для запікання. ⠀ В вершки додаємо хмелі-сунелли, кінзу, часник і сіль за вкусу.
3. Заливаємо курку з картоплею і ставимо в духовку на 30-40 хв. при 180° ⠀ Вершки краще взяти 23%, у мене були 20%, вони згорнулися. Але на смак це не вплинуло, ніжна курка з картоплею і ароматний вершковий соус!😍
Відео рецепт 👇