Як зробити Кутаби з сиром і зеленню на сковороді рецепт простий. Сьогодні з Вами хочу поділитися рецептом хліба з Азербайджанської кухні – Кутаби. Робляться з сирною начинкою. Смак чудовий. Обов’язково подивіться до кінця.
Інгредієнти
Для тесту:
Борошно – 600 гр.
Вода (тепла) – 300 мл
Сіль – 0.5 ч. л.
Вершкове масло – для змазування
Для начинки:
Сир – 500 гр.
Кріп – 1 пучок
Петрушка – 1 пучок (за бажанням або зелена цибуля)
Сіль – 1 ч. л.
Перець – за смаком
Рослинне масло – 2 ст. л.
Кутаби з сиром і зеленню на сковороді покроковий рецепт
1. Для приготування тіста нам знадобляться: вода, борошно та сіль. З початку, в теплу воду кладемо половину чайної ложки і добре перемішуємо. Зараз я замішую тісто в кухонній машині. Звичайно можна замішувати тісто руками. У тісто наливаємо воду і замішуємо тісто. В машину поклала борошно і зверху наливаю воду, перемішану з сіллю. В Кенвуді тісто саме замішується за 3 хвилини. Дуже економить час. Готове тісто кладемо в целофан або харчову плівку на 20 хвилин. Через 20 хвилин знімаємо целофан і ділимо на 2 частини. Потім поділимо на кілька частин. Спершу робимо як довгий рулет.
2. Потім ділимо на маленькі частини. Кожен шматочок робимо круглим і кладемо в тарілку, змащену рослинним маслом. Обов’язково накрийте харчової плівкою. Тепер беремо по одному шматочку і дуже тонко розкачуємо його в коло. Розкатуєте дуже тонко. Стіл посипайте борошном перед кожним шматочком. Їх можна ставити один на одного, коли раскатаете. Поки що будемо готувати начинку. З початку дрібно ріжемо кріп. На свій розсуд, ви можете додати можете додати петрушку. Додаємо на сир 1 чайну ложку солі і перець за смаком. Додаємо 2 столові ложки рослинної олії і добре все перемешиваем.
3. Наша начинка готова. Починаємо готувати Кутаби. Кладемо 2-3 столові ложки начинки на половину тесту. Другою половиною тіста затискаємо, як показано на відео. Теж саме робимо з іншими. Кладемо начинку і робимо у вигляді півмісяця. Кладемо в розігріту сковороду. Не додаємо ні яке масло. В сухій сковороді смажимо Кутаби з двох сторін. В одну сковороду у мене вміщається 2 кутаби. Так готується зручніше. У мене приблизно готувалося 4 хвилини. Низ повинен підрум’янитися. Потім можна переворачивать.
4. Готуєте в сухій сковороді з двох сторін. Готові Кутаби перекладаємо в тарілку. Не забудьте зверху змастити вершковим маслом. Після чого наші Кутаби будуть ніжніше, м’якше і смачніше. Так готуємо інші Кутаби. Друзі, подивіться, які у нас вийшли чудові, смачні ніжні Кутаби. Коли спробуйте на смак, будуть ще прекрасніше. Обов’язково спробуйте приготувати. На свій розсуд, у начинку Ви можете покласти сир або м’ясо. Смак виходить замечательным.