Лимонно морквяний чізкейк з лимонним кремом простий рецепт. Це дуже нежнючий десерт, який складається з морквяного бісквіта, ніжного сирного шару з лимонними нотками і обволікаючий вершкового лимонного крему 🤤 обов’язково поласуйте цим твором 🤎
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр без прикраси : 101/9.3/1.9/11.1
Потрібно для коржа:
Яєчний білок -2 шт
Морква-150 гр
Висівки вівсяні-90 гр
Борошно рисова -30 гр
Кефір 1% -150 мл
Підсолоджувач-за смаком
Для сирного шару:
Яєчний жовток – 2 шт
Сир 0,2% -400 гр
Кефір 1% -150 гр
Крохмаль кукурудзяний-10 гр
Цедра лимона – від 1/2 шт
Підсолоджувач за смаком
Для лимонного крему:
Молоко 1.8% -150 мл
Крохмаль кукурудзяний-10 гр
Цедра 1/2 лимона
Підсолоджувач-за смаком
Лимонно морквяний чізкейк з лимонним кремом покроковий рецепт
1. Моркву натерти на дрібній тертці. Додати до неї кефір, білки , вівсяні висівки, підсолоджувач, борошно, Підсолоджувач. Перемішати. Викласти у форму ( у мене силіконова 16 див.), випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусів 30 хв. Сирний слой.
2. Сир збити з кефіром , підсолоджувачем, жовтками, крохмалем. Натерти цедру лимона і додати половину. Перемішати. Дістати морквяний корж з духовки. Зверху на нього викласти сирний слой.
3. В духовці спорудити водяну баню: налити в деко води і поставити туди форму з сирною масою, деко помістити в духовку, нагріту до 180*С на 40 минут.
4. Лимонний крем. У сотейник наливаємо молоко, додаємо підсолоджувач, цедру лимона і крохмаль, ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь, варимо до загустіння
5. Дістаємо чізкейк з духовки і змащуємо кремом. Зверху я ще посипала гранолой, арахісової пастою і лохиною , але це не обов’язково 😉