Макові булочки з кремом

Як смачно зробити Макові булочки з кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
борошно-300 гр
молоко -100 мл
яйця -1 шт
цукор -50 р
масло вершкове -40 р
дріжджі -25 г свіжих
сіль -1 ч. л.

Начинка:
Мак сухий-150 гр
Цукор-50 гр
Молоко-150 гр
Ягідний джем-20 гр

Крем:
Масло вершкове-50 гр
Сметана 20%-200 гр
Цукрова пудра-50 гр

Макові булочки з кремом покроковий рецепт

1. Тісто:
підігріваємо Молоко трохи, туди додаємо ложку цукру і дріжджі, перемішуємо, виходить опара, чекаємо хвилин 10-15 що б вона збільшилася в объеме.

2. До готової опару додаємо цукор, яйце і розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Останній етап додаємо борошно, добре вимішуємо тісто, воно буде дуже м’яке і ніжне. Тісто залишаємо в теплому місці приблизно на годину, щоб воно підійшло, воно має збільшитися приблизно в 2 раза.

3. Поки тісто піднімається зробимо начинку, мак змішати з цукром і молоком, варити на плиті на невеликому вогні, вся рідина повинна випаруватися. Як тільки начинка буде готова, її потрібно пробити блендером і додати смачний джем.
4. Коли тісто підійшло розкачуємо його в прямокутний пласт, змащуємо тісто нашої начинкою, скручуємо в рулет і нарізаємо на булочки і укладаємо в форму.

5. Залишаємо булочки ще трохи підійти перед випічкою, на хвилин 20, вони повинні збільшитися в об’ємі. Випікаємо при 180С хвилин 30-40.
6. Поки випікаються булочки робимо крем, м’яке вершкове масло збити з пудрою, поступово додати сметану кімнат. Т, ще раз добре збити 😌 Готові гарячі булочки змащуємо кремом, можна ще полити шоколадом або карамелью.

Відео рецепт 👇