Мариновані яйця в домашніх умовах для супу Рамэна | Marinated Ramen Eggs 🍶🥚 Ви не повірите, але Рамен я готувала вперше і дарма, адже це бомба у всіх сенсах🔥 І який він може бути різний, варто лише проявити фантазію, але одне напевно, це багатий смак і приголомшливий аромат😍 Ну і звичайно важливий фінальний штрих – Мариновані яйця:
Інгредієнти
⠀ • 6 великих яєць
⠀ • 100 мл соєвого соусу (слабосолений)
⠀ • 80 мл міріна
⠀ • 1 ст. л. меду
⠀ • шматок кореня імбиру з великий палець
⠀ • 1 зб. часнику
Мариновані яйця в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Відварити яйця в киплячій воді 4,5-5 хв – жовток буде некруто, від 6-6,5 хв стане щільніше і 8-9 хв приготується круто, але не буде сухим. Так чи інакше все залежить від яєць і їх калібру, я постійно використовую одні і ті ж яйця і вже знаю, скільки їм треба. По закінченню часу, відразу злити і повністю остудити в холодній воді (я роблю ванночку з льодом).
2. Очистити. Поки яйця остигають, заварити маринад. У сотейнику нагріти соєвий соус, нарізану слайсами імбир, роздавлений часник (зубчик розчавити тильною стороною ножа, не подрібнювати), мірін. Довести до кипіння і варити 3-5 хв на мінімальній мощности.
3. В кінці вмішати мед. Остудити і процідити. Перелити маринад в пакет на блискавці і акуратно занурити в нього яйця, герметично закрити і залишити в холодильнику хв. на 3-5 год. або на ніч. Чим довше яйця будуть маринуватися, тим більш насиченим буде їх колір і смак.⠀
4. *Для дбайливого нарізки яєць відмінно підійде струна для сиру або тонкий філейний ніж, попередньо змочений водой.