Меренговый рулет з кремом і ягідним кулі

Як приготувати смачний Меренговый рулет з кремом і ягідним кулі рецепт простий.

Інгредієнти

Меренга:
200 грам білка;
200 грам цукрової пудри;
Щіпка солі;
1 ч. л лимонного соку;
100 грам будь-яких подрібнених горіхів злегка (за бажанням);

Крем:
300 грам вершків 33%;
300 грам маскарпоне (або інший сирний сир);
40 грам цукрової пудри;

Кулі :
300 грам будь-яких ягід свіжих або заморожених;
15-17 грамів пектину апельсинового (єс до і яблучний 12 грамів пектину );
140 грам цукру;

Меренговый рулет з кремом і ягідним кулі покроковий рецепт

1. Білки +сіль+лимонний сік розмістити частіше для міксера. Збити на середній швидкості до м’яких пік ( “пивної піни”) і йпо столовій ложці додаємо 200 грам цукрової пудри . Збиваємо до щільною і гладкою консистенції близько 5-6 хвилин на швидкості трохи вище середньої . Духовку розігріти заздалегідь 160° конвекція. Викласти меренгу на деку на пергамент і розрівняти лопаткою рівномірно, посипати горіхами. Поставити в духову шафу на 30-45 хвилин в залежності від особливостей вашої духовки.
2. Нам підходить 30-34 хвилини до повної готовності. Далі заварюємо ягідне кулі поки готуватися наша меренга. 🤗 Або просто використовуйте в начинку свіжі ягоди ☝️ Для кулі розмістити в сотейник ягоди+цукор+пектин і постійно помішуючи дати злегка закипіти і прибрати з огня.
3. Перекласти в широку миску для повного остигання. Готуємо крем. Збити вершки до м’яких пік і додати маскарпоне, трохи збити і додати цукрову пудру і за бажанням пів столової ложки згущувача. Ще раз все збити 2 хвилини до повного об’єднання. Крем головне не перевзбить, він повинен бути гладкий і щільний, без комочков.
4. Дістати меренгу, перевернути на ще один аркуш пергаменту і через пару хвилин акуратно відокремити пергамент від меренги. Не поспішайте, що б не пошкодити меренгу. Остигає меренга досить швидко, хвилини 3-4 , як тільки при торканні вона буде кімнатної температури, починаємо збірку .
5. Викладаємо крем рівномірно по всій меренге і зверху кулі або свіжі ягоди. Звертаємо меренгу починаючи з короткого краю. Використовуючи пергамент на якій лежить рулет акуратно згортаємо його підтягуючи до себе 😌
6. Далі використовуючи ніж з зубчиками, як для бісквітів, підрівнюємо рулет, зрізуючи трохи по краях. Можна прибрати для стабілізації крему на 1 годину в холодильник 🤗 Але це не обов’язково ☝️ Їсти можна відразу 🤩 Вага готового рулету за цим рецептом 1,3 кг-1,4 кг 🧐 Приємного апетиту і смачних десертів кожному 😌