Меренговый рулет з маскарпоне і ягодами

Як зробити смачний Меренговый рулет з маскарпоне і ягодами простий рецепт.

Інгредієнти

Я готую рулет на французькій меренге.
✔ Білок – 200 гр
✔ Цукор – 300 гр
✔ Ваніль – опціонально
✔ Лимонна кислота – щіпка
✔ Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка

Крем:
✔ Маскарпоне – 240 гр
✔ Вершки 33% – 200 гр
✔ Цукрова пудра – 80 гр

Меренговый рулет з маскарпоне і ягодами покроковий рецепт

1. Помістити білки кімнатної температури в чашу міксера. На низькій швидкості збивати до появи пухирців. Додати лимонну кислоту. Збільшити швидкість до середньої. У кілька прийомів додати цукор. Збивати на середній швидкості до готовності, до твердих пиков.
2. За пару хвилин до готовності додати крохмаль. Меренга повинна бути гладенькою і блискучою. Деко застелити пергаментом, викласти меренгу, розрівняти спатулой.
3. У мене деко 30×40 див. Випікати при температурі 150 градусів близько 25 хвилин. Меренга повинна зверху злегка підрум’янитися, а всередині залишитися вологою. Вийняти з духовки, відразу прибрати з дека. Накрити пергаментом. Перевернути і зняти з пергамент з дна. Залишити остужаться.
4. Поки меренга остигає, готуємо крем:
Перемішати всі інгредієнти, збити до щільної однорідної маси. Нанести крем на остиглу меренгу. Розподілити рівномірно. Зверху викласти свіжі ягоди. Акуратно скрутити рулет і залишити в холодильнику на кілька годин. Прикрасити за желанию.