Меренговый рулет з ягодами

Як зробити смачний Меренговый рулет з ягодами рецепт простий.

Інгредієнти

🔸Рулет:
✔️яєчний білок-130 гр (4 Яйця 1С)
Краще використовувати ваги може вийти 136гр
✔️сах.пудра-170 гр
✔️кукурудзяний крохмаль -10 гр
✔️сік лимона – 0,5 ч. л

🔸 Крем:
✔️Вершки 33%- 220 мл
✔️Сах.пудра за смаком -у мене 30 гр

🔸 Наповнення:
✔️ Будь-які ягоди – 100 гр
✔️ Цукор за смаком – 1-2 ст. л
✔️ Крохмаль – 1 ст. л. без гірки

Меренговый рулет з ягодами покроковий рецепт

1. Рулет:
Холодні білки збити до піни, додати сік лимона і збивати далі 1 хв. Після додаємо Сах.пудру поступово в декілька заходів. Збиваємо до твердих піків ( пішло ~ 6 хв ). Потім додати крохмаль і перемішати міксером 5 сек. Деко застелити пергаментом, змастити трохи раст.маслом і розрівняти меренгу. Випікати в розігрітій духовці 150гр 23-27 хв. У мене пішло 25. Працює і верх і низ. Після дайте 2 хвилини охолонути. Не більше. Потім перевернути на інший аркуш пергаменту і зняти аркуш на якому выпекалась меренга.

2. Крем:
Холодні вершки збиваємо до піни, потім поступово додаємо Сах.пудру. Збити до піків, але не переборщити інакше піде расслоение.

3. Ягідна прошарок:
Можна не варити, а просто нарізати свіжі фрукти. Якщо варити, змішати ягоди і цукор,поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи. Коли ягоди з’єдналися з цукром, додати трохи крохмалю і потомити до загустения.

4. Збираємо рулет, прибираємо в холодильник на 1 годину. Рекомендую збирати такий рулет в день свята, вранці зібрали – увечері дістали

Відео рецепт 👇