Як зробити смачний Меренговый рулет з ягодами рецепт простий.
Інгредієнти
🔸Рулет:
✔️яєчний білок-130 гр (4 Яйця 1С)
Краще використовувати ваги може вийти 136гр
✔️сах.пудра-170 гр
✔️кукурудзяний крохмаль -10 гр
✔️сік лимона – 0,5 ч. л
🔸 Крем:
✔️Вершки 33%- 220 мл
✔️Сах.пудра за смаком -у мене 30 гр
🔸 Наповнення:
✔️ Будь-які ягоди – 100 гр
✔️ Цукор за смаком – 1-2 ст. л
✔️ Крохмаль – 1 ст. л. без гірки
Меренговый рулет з ягодами покроковий рецепт
1. Рулет:
Холодні білки збити до піни, додати сік лимона і збивати далі 1 хв. Після додаємо Сах.пудру поступово в декілька заходів. Збиваємо до твердих піків ( пішло ~ 6 хв ). Потім додати крохмаль і перемішати міксером 5 сек. Деко застелити пергаментом, змастити трохи раст.маслом і розрівняти меренгу. Випікати в розігрітій духовці 150гр 23-27 хв. У мене пішло 25. Працює і верх і низ. Після дайте 2 хвилини охолонути. Не більше. Потім перевернути на інший аркуш пергаменту і зняти аркуш на якому выпекалась меренга.
Холодні білки збити до піни, додати сік лимона і збивати далі 1 хв. Після додаємо Сах.пудру поступово в декілька заходів. Збиваємо до твердих піків ( пішло ~ 6 хв ). Потім додати крохмаль і перемішати міксером 5 сек. Деко застелити пергаментом, змастити трохи раст.маслом і розрівняти меренгу. Випікати в розігрітій духовці 150гр 23-27 хв. У мене пішло 25. Працює і верх і низ. Після дайте 2 хвилини охолонути. Не більше. Потім перевернути на інший аркуш пергаменту і зняти аркуш на якому выпекалась меренга.
2. Крем:
Холодні вершки збиваємо до піни, потім поступово додаємо Сах.пудру. Збити до піків, але не переборщити інакше піде расслоение.
Холодні вершки збиваємо до піни, потім поступово додаємо Сах.пудру. Збити до піків, але не переборщити інакше піде расслоение.
3. Ягідна прошарок:
Можна не варити, а просто нарізати свіжі фрукти. Якщо варити, змішати ягоди і цукор,поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи. Коли ягоди з’єдналися з цукром, додати трохи крохмалю і потомити до загустения.
Можна не варити, а просто нарізати свіжі фрукти. Якщо варити, змішати ягоди і цукор,поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи. Коли ягоди з’єдналися з цукром, додати трохи крохмалю і потомити до загустения.
4. Збираємо рулет, прибираємо в холодильник на 1 годину. Рекомендую збирати такий рулет в день свята, вранці зібрали – увечері дістали
Відео рецепт 👇