Мяка карамель зі згущеним молоком, вершками, маслом і цукром

М’яка карамель зі згущеним молоком, вершками, маслом і цукром простий рецепт.

Інгредієнти

-200 гр цукру
-200 гр вершків 33% жирності
-60 гр згущеного молока (не вареного)
-150 гр вершкового масла 82,5% жирності
-2 гр солі ( можна не додавати)

М’яка карамель зі згущеним молоком, вершками, маслом і цукром покроковий рецепт

1. В сухий сотейник з товстим дном (зручно, коли обсяг сотейника не менше 1л) всипати цукор і тримати на слабкому вогні до золотистого кольору. Заважати не треба, а от повертати сотейник в різні сторони для рівномірності розчинення цукру – можна!
2. Окремо вершки прогріти зі згущеним молоком. Гарячі вершки влити в розтоплений цукор і активно вимішувати міксером до однорідності. Потім тримати на вогні від 1 до 3 минут.
3. Якщо ви хочете не густу карамель, то хвилини буде достатньо. Якщо ж густу хвилини 3 тримаємо на вогні, помішуючи і вимикаємо вогонь. Почекати 5 хвилин і потім додати шматочки холодного вершкового масла і сіль і пробити блендером .