Як зробити м’які булочки з заварним ванільним кремом рецепт простий в духовці. І знову – Гарбуз) на цей раз у вигляді смачних, м’якою булок з заварним ванільним кремом. Коханий, давно перевірений рецепт гарбузового тіста, який вже не раз був у стрічці. Він настільки гарний і універсальний, що не гріх повторити ще раз)
Як завжди, кількість борошна залежить від густоти гарбузового пюре. Якщо Ваше пюре вийшло рідкувате, отвесьте його на сито, нехай спочатку стече все зайве. Це краще, ніж забивати тісто додаткової борошном, позбавляючи тим самим булки легкості і м’якості. Ваніль вітається натуральна, у стручку. Якщо ні, то 1/2 чл екстракту Вам в допомогу. З даної кількості продуктів у мене вийшло 6 булочок . Можна було і 8, але мені подобаються булки товстіший))).
Як завжди, кількість борошна залежить від густоти гарбузового пюре. Якщо Ваше пюре вийшло рідкувате, отвесьте його на сито, нехай спочатку стече все зайве. Це краще, ніж забивати тісто додаткової борошном, позбавляючи тим самим булки легкості і м’якості. Ваніль вітається натуральна, у стручку. Якщо ні, то 1/2 чл екстракту Вам в допомогу. З даної кількості продуктів у мене вийшло 6 булочок . Можна було і 8, але мені подобаються булки товстіший))).
Інгредієнти
280 гр пшеничного борошна в/с
180 гр гарбузового пюре
40 гр цукру
50 гр молока
50 гр вершкового масла
1 чл сухих дріжджів
1/2 чл солі
Для крему
1 яйце
50 гр цукру
10 гр вершкового масла
20 гр кукурудзяного крохмалю
160 гр молока
1 стручок ванілі
М’які булочки з заварним ванільним кремом покроковий рецепт
1. 230 гр борошна змішати з дріжджами, цукром і сіллю. Влити молоко і гарбузове пюре. Вимісити насадкою «гак» 8-10 хв. Додати м’яке масло і борошно. Місити до гладкого м’якого тіста. Накрити і прибрати на 1,5-2 години для підйому. У цей час приготувати крем. Змішати яйце, цукор і крохмаль. У молоко додати насіння ванілі і нагріти до перших булек.
2. молоко Вилити в яєчну суміш. Варити до загустіння, постійно заважаючи. Зняти з вогню, додати вершкове масло, розмішати до розчинення. Протерти через сито для гладкості. Якщо використовуєте екстракт ванілі – додайте його в кінці, разом з маслом. Накрити крем плівкою в контакт і прибрати в холодильник на час підйому теста.
3. тісто розкачати в прямокутник товщиною приблизно 0,8 див. Крем розбити виделкою, викласти на тісто і розподілити по всій поверхні, трохи не доходячи до країв. Згорнути в рулет. Розрізати на 6-8 частин. Викласти у форму для запікання, накрити і залишити на 40-60 хв. Випікати при 190 гр 40 хв. Гарячі булочки змастити шматочком вершкового масла і накрити рушником. Приємного апетиту)))