Мясної террін з куркою та індичкою

М’ясний террін з куркою, індичкою, томленої з цибулею у вершковому маслі ніжною печінкою, фісташками, в’яленими томатами і шпинатом, в ШУБЦІ З БЕКОНУ 😍! 🍗🥬🍅🥓 Це БОМБОВСКИ соковито і смачно, друзі! ⠀Як святково і готується так просто! З видами м’яса можна варіювати, доставки по вашому смаку! Дітям на бутерброди в школу, гостям на святковий стіл 😍🔥

Інгредієнти

Рецепт на прямокутну форму на 1300 мл:

400 г курячої грудки
600 г стегна індички, курки або свинини
150 г курячої печінки
70 г цибулі (1 невелика цибулина )
30 г сливоч масла
110 г вершків 33% (якщо немає, можна 20%)
1 велике яйце
13 г солі
2 г чорного перцю
100-150 г бекону або копченої грудинки

Інгредієнти за бажанням:

50 г фісташок
150-200 г шпинату +20 г слив масла
100 г в’ялених томатів

М’ясної террін з куркою та індичкою покроковий рецепт

1. М’ясо курки і індички нарізати на невеликі кубики. ⠀ Печінку нарізати на середні шматочки, цибулю дрібно нарізати. На сковорідці з сливоч. олією спочатку обсмажити до прозорості цибулю, потім додати печінку і обсмажити разом до готовності печінки. ⠀
2. Шпинат перебрати, відрізати стебла, залишити тільки листя, порізати або порвати, трохи припустити щоб став м’яким, не смажити. ⠀ Фісташки очистити, якщо солоні, помити, підсушити на сковорідці або в духовці. ⠀ Томати нарізати. ⠀ В чашу міксера скласти нарізані шматочки курки і індички, насадкою «лопатка» добре вимісити хвилин 5.
3. Якщо немає міксера вимісити м’ясо руками. ⠀ До фаршу додати яйце, вершки, сіль і перець, перемішати. Додати печінку з цибулею, шпинат, томати, горіхи і добре перемішати руками або міксером. ⠀ Форму для випічки простелити пергаментом або змастити злив маслом, викласти смужки бекону внахлест.
4. Бекон повинен покривати дно і стінки форми. ⠀ Викласти бекон фарш і добре утрамбувати руками, зверху закрити смужками бекону. ⠀ Поставити в холодну духовку форму з терином, включити духовку на 160 С і готувати террін 80 мин.
5. Якщо є градусник, після 60 хв перевірте температуру всередині терина, вона повинна бути не нижче 70 С. Террину дати охолонути, якщо виділилося дуже багато соку, злити його, накрити фольгою або плівкою і поставити в холод на сутки.

Відео рецепт 👇