Як смачно зробити М’ясо курки в кисло солодкому соусі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
✔️ М’ясо (у мене куряче філе) – 500 гр;
✔️ Морква (за бажанням) – 1 шт;
✔️ Картопляний крохмаль – 200 гр;
✔️ холодна Вода – 200 мл;
✔️ Окріп – 250 гр;
✔️ Рослинна олія для смаження;
✔️ Томатна паста – 1 ст. л;
✔️ Цукор – 5 ст. л;
✔️ Сіль – 1 ч. л,
✔️ Оцет 70% – 1 ч. л.
М’ясо курки в кисло солодкому соусі на сковороді покроковий рецепт
1. Від загальної кількості крохмалю відокремити 3 ч. л. Перед тим як додавати в соус, залити 5 ч. л. води. М’ясо нарізати на невеликі шматочки. Засипати залишилися крохмалем, залити 200гр води, перемішати. Прибрати в сторону. Нарізати моркву соломкою. Її можна взагалі не додавати. Це на ваш вкус.
2. У глибоку сковороду налити рослинне масло так, щоб воно покривало м’ясо при смаженні. Поставити на сильний вогонь і добре розігріти. Обсмажувати м’ясо в один шар до рум’яного кольору. Потім знімати м’ясо і викладати в окрему миску. Так партіями все посмажити мясо.
3. Можна злити масло і помити цю ж сковороду. Можна взяти іншу і приготувати в ній соус. Сковороду поставити на сильний вогонь, всипати цукор, до нього додати томатну пасту, перемішати до повного об’єднання. Додати сіль, перемішати, влити окріп, перемішати і дати покипіти 2-3 минуты.
4. Додати оцет, перемішати, варити ще 2 хвилини. Відкладений крохмаль змішати з водою т додати до маси. Перемішати, щоб не було грудочок. За бажанням додати 1 ч. л. рослинного масла.
5. Перемішати. Всипати м’ясо, перемішати, щоб кожен шматочок був в соусі. Додати моркву. Перемішати і готувати ще 2 хвилини на слабкому вогні. За бажанням в кінці ще можна додати гострий перець. І посипати кунжутом.
Відео рецепт 👇