Як смачно зробити Новорічний Пиріг “Ялинка” з листкового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мабуть, найпростіший варіант випічки на новорічний стіл👏🏻 Основою інгредієнт – листкове тісто, є?
Інгредієнти
▫️покупне листкове тісто – 2 пласта
начинка:
▫️тут на вибір, я взяла шоколадну пасту Нутеллу. У мене пішло 300 р.
Можна використовувати арахісову пасту або готову вершкову карамель.
Новорічний Пиріг “Ялинка” з листкового тіста покроковий рецепт
1. Листкове тісто розкачати так, щоб пласти були одного розміру. Покладіть один пласт на пергамент і рясно змастіть шоколадною пастою. Зверху накрийте другим пластом листкового теста.
2. Ножем або тим, чим зручно виріжте ялинку. Спочатку акуратно намітьте середину для орієнтиру, потім виріжте пеньок, а після бічні частини ялинки. З останків листкового тіста з допомогою форм можна зробити прикраси (зірку на верхівку ялинки, круглешки як кульки).
3. Далі робимо бічні надрізи. З частотою в 1,5-2 см. Кожен надріз прокрутіть навколо своєї осі 2 раза.
4. Притисніть пальцем кінчик, щоб тісто зафіксувалося і не розкрутилося при приготуванні. Змастіть ялинку збитим яйцем і посипати цукром. Випікайте 35-45 хвилин при 180 С.
Відео рецепт 👇