Омлет яєчня Менемен блюдо турецька шакшука

Омлет яєчня Менемен блюдо турецька шакшука простий рецепт.

Інгредієнти

На 2 порції знадобиться:

– яйця 4 шт.
– цибуля 1 середній (у мене 2 дрібних)
– цибуля зелена кілька пір’їнок
– перець солодкий 1 шт.
– помідори солодкі, стиглі 2 шт. середніх (у мене 4 дрібних)
– сіль за смаком (1/2 ч. ложки в мене)
– перець гострий свіжий або сухий мелений за смаком (я додала мелений)
– паприка мелена 1/2 ч. ложки
– прованські трави 1/2 ч. ложки (можна замінити на м’яту+орегано)
– олія оливкова або інше рослинне 2 ст. ложки

Омлет яєчня Менемен блюдо турецька шакшука покроковий рецепт

1. В широкій сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо цибулю (я ще додала білу частину стебел порею) і солодкий перець протягом декількох минут.

2. Орієнтуйтеся на цибулю – він повинен стати прозорим. Додаємо дрібно нарізані помідори, сіль, перець, спеції за вкусу.

3. Перемішуємо і готуємо також декілька хвилин. Помідори повинні пустити сік і перетворитися на пюре. Додаємо зелений лук і прованські трави. Перемішуємо і акуратно, щоб жовток залишився цілим, випускаємо зверху яйця з одному.

4. Лопаткою обережно перемішуємо білки з овочами. Злегка присаливаем і посипаємо травами жовтки. Доводимо до готовності: білки повинні повністю побіліти, при цьому жовтки схоплюються тільки знизу, а зверху залишаються жидковатыми.

5. Якщо ви категорично не любите напівсирі жовтки, накрийте готову яєчню кришкою на 1 минуту.