Пісочне тістечко кошик з швейцарської меренгою простий рецепт.
Інгредієнти
Для пісочного пирога:
130 гр вершкового масла
300 гр борошна (у мене безглютенова, але ви можете використовувати пшеничне)
Щіпка солі
180 гр цукру
1 яйце
1 жовток
5 гр розпушувача
Для швейцарської меренги:
155 гр білка
(Приблизно білки з 5 яєць)
300 гр дрібного цукру
Щіпка солі
Пісочне тістечко кошик з швейцарської меренгою покроковий рецепт
1. Масло кімнатної температури збиваємо з сіллю і цукром пару хвилин. Додаємо яйце і жовток і збиваємо до білого. Далі додаємо по не багато борошно і розпушувач, спочатку збиваємо міксером, а потім вже перемішуємо з допомогою лопатки.
2. За підсумком має бути м’яке, але не липке тісто. Розподіляємо тісто по формочках, проколюємо виделкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин, з морозильника перекладаємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо до золотистої скоринки (хвилин 15-20).
3. Готові кошики остуджуємо, викладаємо конфітюр або варене на ваш розсуд, так само можна приготувати масляний крем для начинки. Тепер приготуємо меренгу.
4. Для швейцарської меренги:
Змішуємо білки, цукор і сіль, ставимо на парову баню, так щоб тара не торкалася води. При постійному помішування з допомогою віночка, доводимо до повного розчинення цукру або до 55-60 градусів. Далі прибираємо з вогню і збиваємо за допомогою міксера до щільної пишної массы.
Змішуємо білки, цукор і сіль, ставимо на парову баню, так щоб тара не торкалася води. При постійному помішування з допомогою віночка, доводимо до повного розчинення цукру або до 55-60 градусів. Далі прибираємо з вогню і збиваємо за допомогою міксера до щільної пишної массы.
5. В пісочні кошики кладемо будь-яку начинку на ваш розсуд і викладаємо білковий заварний крем 👌 готове Тістечко 🔥
Відео рецепт 👇