Полуничний чізкейк з мармеладом

Дуже – дуже смачний чизик, такий незвичайний смак вийшов з цими інгредієнтами . З агаром мені консистенція подобається більше , але за бажанням можна замінити на желатин . Якщо не хочете верхній шар як у мене -мармелад , а більш ніжну текстуру, агару використовуйте 2 гр, а не 4.
Для чиза я взяла протеїновий полуничний коктейль від Іван полі , з них смак звичайно взагалі топчик. Але ви можете не додавати, або взяти ще 100 гр полуниці так де пробити в блендері і додати в чіз. Для полуничного смаку 😉 Як смачно зробити Полуничний чізкейк з мармеладом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Правила ідеального чізкейку 🍰

Існує безліч варіантів чізкейку. Можна додати шоколад, ягоди, фруктове пюре, ваніль, корицю і різні спеції. Чізкейк може бути з випічкою і без, великим або маленьким, різного кольору, смаку і форми.

5 секретів ідеального чізкейку:
1️⃣Інгредієнти використовуємо кімнатної температури, так їх легше перемішати міксером в однорідну масу.
2️⃣Сирну масу перемішуємо на низькій швидкості міксера або навіть вручну віночком, так ви уникнете перенасичення маси повітрям. Зайве повітря сприяє виникненню тріщин на поверхні чізкейку.
3️⃣Готуємо при низьких температурах на «паровій бані» при температурі 110-120°C.
4️⃣ Готовий чізкейк остуджуємо з відчиненими дверцятами 30-40 хвилин. Потім дістаємо і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.
5️⃣ Чізкейк повинен постояти мінімум 4 години в холодильнику, тільки потім його можна декорувати і подавати до столу.

Ще більше таємниць у новому курсі за чізкейків, який стартує вже в лютому.

Інгредієнти

КБЖУ на 100г: 89/9.1/2.9/6.3
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Потрібно для основи: ⁣⁣⠀
🍰1 жовток ⁣⁣⠀
🍰Сир у брикеті 5% – 140 гр⁣⁣⠀⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍰Вівсяні висівки – 15 г⁣⁣р⠀⁣⁣⠀
🍰Вівсяна мука -15 гр (Полуничний чізкейк з мармеладомможно щось одне)
🍰Підсолоджувач
🍰Щіпка солі ⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Для сирної основи: ⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍦1 білок
🍦М’який сир 0% – 250 гр⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍦Кефір 1% – 100 мл⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍦Рікотта/сирний сир – 50 гр⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍦Протеїн полуничний -15 гр( можна замінити на СОМ або прибрати зовсім)
🍦Підсолоджувач ⠀

Мармелад : ⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍓Полуниця заморожена -150 гр⠀⁣⁣⠀
🍓Вода -50 мл
🍓Агар-агар -4 гр⁣⁣⠀
🍓Кориця -2 гр (за бажанням)
🍓Підсолоджувач – 2г⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Полуничний чізкейк з мармеладом покроковий рецепт

1. Основа. Все змішати до однорідності , викласти у форму ( у мене силіконова 16 см), сформувавши бортики, випікати в заздалегідь розігрітій духовці 10 хвилин при 180 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
2. Чіз. ⁣⁣Все ретельно змішати щоб не було грудочок блендером, вилити на основу і відправити в духовку на 30-35 хвилин при 180 гр.⁣⁣⁣⁣⠀
3. Мармелад. Полуницю розморозити і нарізати дрібним кубиком , додати в сотейник з водою і корицею , варити 3 хвилин, додати агар і після закипання варити 2 хв, постійно помішуючи . Відразу зняти з вогню і вилити на сирний шар . Прибрати в холодильник на ніч