Як смачно зробити Португальський стейк “Бифана” від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Маринад для свинини:
1 тонко нарізана свиняча відбивна
3 столові ложки мостарды
2 зубчики часнику, тонко нарізані
Оливкова олія
Бифана:
1 столова ложка копченої паприки
Оливкова олія
1 великий буханець хрусткого хліба, обрізати кінці і розрізати вздовж навпіл
Кошерна сіль
1 великий червоний болгарський перець, нарізаний товстими скибочками
1 червона цибулина, нарізана товстими скибочками
2 перцю чилі, бажано 1 червоний і 1 зелений, нарізані скибочками
½ чашки нарізаної кінзи
½ лимона
2 скибочки прошутто
1 кулька напівтвердого овечого сиру, нарізану скибочками завтовшки ½ дюйма
Жовта гірчиця
Рукола
Португальська стейк “Бифана” від Гордона Рамзі покроковий рецепт
1. Викладіть свинину в миску, перемішати з мостардой, часником і ¼ склянки оливкової олії і залиште маринуватися в холодильнику мінімум на 30 хвилин, якщо зможете, довше. Розігрійте гриль або сковороду-гриль на сильному вогні разом з чавунною сковородою. У невеликій мисці змішайте копчену паприку з парою столових ложок оливкового масла до отримання однорідної маси; відкладіть сторону.
2. Щедро змастіть вирізані нутрощі хліба маслом з паприкою і приправте сіллю. Покладіть хліб зрізом вниз на гарячий гриль. Готуйте на грилі, поки хліб не підрум’яниться – ви хочете, щоб він був красивим і хрустким, щоб вийшов базовий шар для сендвіча. Покладіть болгарський перець, червоний цибулю і чилі в миску і приправити солью.
3. Додайте столову ложку оливкової олії в гарячу чавунну сковороду, а потім викладіть овочі. Перемішайте і додайте ще трохи оливкової олії, продовжуючи перемішувати, поки вони не підрум’яняться. Після розм’якшення і карамелізації додати кінзу, вичавити лимонний сік і перемішайте. Перекладіть на тарілку і відставте сторону.
4. Викладіть мариновану свинину прямо на гарячу решітку гриля (або сковороду-гриль) і приправте сіллю. Змастіть шматочки з усіх боків маслом з паприкою, потім переверніть приблизно через 90 секунд приготування на грилі. Знову посоліть і змажте великою кількістю масла з паприкою. Натріть скибочки прошутто оливковою олією і викладіть їх на гриль до утворення хрусткої корочки.
5. Як тільки скибочки свинини будуть просмажені, починайте викладати шарами скибочки свинини і сиру, починаючи з самого великого шматка свинини на дні. Покладіть скибочку сиру поверх великого скибочки свинини, потім ще один шматочок свинини. Повторіть з іншою скибочкою сиру і останнім скибочкою свинини, потім накрийте перевернутої сковородою, щоб вона расплавилась.
6. Намажте трохи гірчиці на внутрішню сторону хліба. Щедрою ложкою викладіть суміш перців на нижній скибочку хліба і злегка посоліть. Як тільки сир розплавиться, зніміть свинину з гриля і викладіть її поверх перцю. Зверху викладіть жменю рукколи, а потім хрустку прошутто.
7. Покладіть зверху хліб і розріжте бутерброд навпіл, подавайте відразу, поки сир ще не расплавился.