Як приготувати дуже смачний повітряний ванільний бісквіт для торта в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
На діаметр форми 18 див.
Всі інгредієнти кімнатної температури.
Яйця С1 — 208 гр.
Цукор — 280 р
Масло вершкове — 60 г
Молоко — 100 г
Борошно — 240 р
Крохмаль кукурудзяний — 30 г
Розпушувач — 10 г
Ваніль – 2 гр
Гаряча вода — 50 г
Повітряний ванільний бісквіт для торта в духовці покроковий рецепт
1. Включаємо духовку на 160-170 градусів. У мене режим “верх – низ” Вершкове масло змішати з молоком і нагріти, до моменту, поки масло не розтопиться. Змішати і просіяти борошно, крохмаль і розпушувач. Додати ваніль. Яйця збити з цукром на високій швидкості міксера до пишної світлої маси. Швидкість міксера зменшити до мінімуму і акуратно ввести молоко з маслом до збитим яйцам.
2. В 2 прийоми додати сухі інгредієнти – довго не збивайте, тільки вмішайте до об’єднання. Додати гарячу воду і ще раз все ретельно і швидко перемішати. Викласти тісто у форму і випікати приблизно 45-50 хвилин (по часу орієнтуйтеся по своїй духовці – готовність перевірити дерев’яною шпажкою).
3. Готовий бісквіт охолодити на решітці, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин, бажано на ніч. P. S. На відео дивіться на процес, не на кількість інгредієнтів (у мене був зовсім інший діаметр форми).