Як приготувати ПП панна котта з вершками і желатином рецепт простий. У Москві аномально спекотне літо (печеня для Москви звичайно 😄). Мені взагалі не хочеться включати духовку, в квартирі і так неможливо перебувати 🥵 Подумала, що зараз ідеальний час для швидких холодних десертів. Панна-котта вийшла з калорійністю МЕНШЕ 100 ккал! Ну що може бути прекрасніше?))
Інгредієнти
КБЖУ пана-котти на 100 г: 97/ 3,8/ 7,5/ 3,6
КБЖУ панакоти з вишневим соусом на 100 г:
94/ 3,5/ 7/ 4,3
⠀
* вершки 10% – 400 мл
* желатин – 10 г
* підсолоджувач – 5 г Фитпарад #7 або 25 г цукру
* ванільний цукор – 1 г
⠀
для вишневого соусу:
* вишня (у мене заморожена) – 50 г
* підсолоджувач – 2 р Фитпарад #7 або 10 г цукру
ПП панна котта з вершками і желатином покроковий рецепт
1. Желатин заливаємо 150 мл води і залишаємо на 15 хвилин. У вершки додаємо підсолоджувач і ванільний цукор. Нагріваємо, але не кип’ятимо, знімаємо з вогню (якщо закипить, просто трохи остудіть).
2. Додаємо в вершки набряклий желатин, добре перемішуємо, переливаємо у форми і прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. ⠀
3. Для вишневого соусу змішуємо вишню, підсолоджувач і 50 мл води. Ставимо на повільний вогонь і уварюємо ~ 5 хвилин до потрібної консистенції. Остуджуємо і викладаємо на застиглий десертик.