Празький домашній торт зі згущеним молоком та абрикосовим джемом

Легендарний Празький домашній торт зі згущеним молоком та абрикосовим джемом класичний простий рецепт торта Прага. Ділюся рецептом легендарного в СРСР торта «Прага» і показую, що у мене вийшло.
Я обожнюю повторювати всілякі десерти з радянського минулого, бо багато хто з них сам пробував у дитинстві. Сьогодні я вирішив поділитися з вами рецептом легендарного в радянський час торта «Прага». І вийшов він у мене нітрохи не гірше того, що я пробував, коли був маленьким. Дивіться самі.

Інгредієнти

Бісквіт на форму 18 см
• Яйця 4 шт.
• Цукор 100 р
• Сіль щіпка
• Борошно 76 р
• Какао 16 р
• Вершкове масло 26 р

Крем
• Вершкове масло 133 р
• Жовток 1 шт.
• Згущене молоко 80 р
• Вода 13 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Какао 7 р

Абрикосова глазур
• Абрикосовий джем 60 р
• Лимонний сік 1 ч. л.

Глазур
• Шоколад понад 60% 80 р
• Вершкове масло 40 г

Празький домашній торт зі згущеним молоком та абрикосовим джемом покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Яйця переливаю в глибоку ємність, додаю сіль і цукор, збиваю міксером до посветления і збільшення в об’ємі.

Просіюю борошно, какао і перемішую тісто лопаткою. Трохи суміші додаю до розтопленого вершкового масла, перемішую, переливаю до основного тесту і знову перемішуємо до однорідності. Випікаю 30 хвилин при 170°C.

Готового бісквіту даю трохи охолонути, витягаю з форми і прибираю в сторону до повного остывания.

2. Крем.
В сотейник відправляю згущене молоко, воду, ванільний екстракт, жовток і ставлю все це на середній вогонь. При постійному помішуванні уварюю масу до загусання. Перекладаю в чашу і прибираю остигати до кімнатної температури.

Вершкове масло збиваю до пишноти. Додаю остиглий крем і збиваю масу до кремоподібного стану. Проціджую какао і перемішую до однородности.

3. Збірка.
Бісквіт розрізаю на 3 коржа. Форму для складання торта змащую невеликою кількістю крему, щоб торт не їздив. Викладаю перший корж і рівномірно розподіляю по ньому половину крему.

Зверху кладу другий корж і покривають кремом. Накриваю останнім коржем і придавливаю.

4. Абрикосова глазур
До абрикосовому джему додаю лимонний сік. Прогріваю в мікрохвильовці 30 секунд і перемішую. Отриманою сумішшю покриваю торт з усіх боків. Прибираю на 30 хвилин у морозилку, щоб торт добре охладился.

5. розтоплюю Шоколад в мікрохвильовці імпульсами за 15-20 секунд разом з м’яким вершковим маслом. Кожен раз перемішую. Повторюю процедуру до тих пір, поки маса не стане рідкою. Торт дістаю з морозилки і ставлю на решітку. Покриваю торт глазур’ю і рівномірно розподіляю її З ДОПОМОГОЮ лопатки.

6. Діяти треба швидко: торт з морозилки холодний – і глазур буде схоплюватися майже відразу. Я не став прикрашати торт, щоб він був максимально схожим на радянський. У нього дуже рівні коржі і шари крему. Торт вийшов неймовірно смачним і в міру пропитанным.