Я обожнюю повторювати всілякі десерти з радянського минулого, бо багато хто з них сам пробував у дитинстві. Сьогодні я вирішив поділитися з вами рецептом легендарного в радянський час торта «Прага». І вийшов він у мене нітрохи не гірше того, що я пробував, коли був маленьким. Дивіться самі.
Інгредієнти
Бісквіт на форму 18 см
• Яйця 4 шт.
• Цукор 100 р
• Сіль щіпка
• Борошно 76 р
• Какао 16 р
• Вершкове масло 26 р
Крем
• Вершкове масло 133 р
• Жовток 1 шт.
• Згущене молоко 80 р
• Вода 13 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Какао 7 р
Абрикосова глазур
• Абрикосовий джем 60 р
• Лимонний сік 1 ч. л.
Глазур
• Шоколад понад 60% 80 р
• Вершкове масло 40 г
Празький домашній торт зі згущеним молоком та абрикосовим джемом покроковий рецепт
Яйця переливаю в глибоку ємність, додаю сіль і цукор, збиваю міксером до посветления і збільшення в об’ємі.
Просіюю борошно, какао і перемішую тісто лопаткою. Трохи суміші додаю до розтопленого вершкового масла, перемішую, переливаю до основного тесту і знову перемішуємо до однорідності. Випікаю 30 хвилин при 170°C.
Готового бісквіту даю трохи охолонути, витягаю з форми і прибираю в сторону до повного остывания.
В сотейник відправляю згущене молоко, воду, ванільний екстракт, жовток і ставлю все це на середній вогонь. При постійному помішуванні уварюю масу до загусання. Перекладаю в чашу і прибираю остигати до кімнатної температури.
Вершкове масло збиваю до пишноти. Додаю остиглий крем і збиваю масу до кремоподібного стану. Проціджую какао і перемішую до однородности.
Бісквіт розрізаю на 3 коржа. Форму для складання торта змащую невеликою кількістю крему, щоб торт не їздив. Викладаю перший корж і рівномірно розподіляю по ньому половину крему.
Зверху кладу другий корж і покривають кремом. Накриваю останнім коржем і придавливаю.
До абрикосовому джему додаю лимонний сік. Прогріваю в мікрохвильовці 30 секунд і перемішую. Отриманою сумішшю покриваю торт з усіх боків. Прибираю на 30 хвилин у морозилку, щоб торт добре охладился.