Профітролі шоколадні з вершково шоколадним кремом

Як зробити домашні Профітролі шоколадні з вершково шоколадним кремом рецепт простий. Всі ми розуміємо, що солодощі ніяк не можна віднести до здорового харчування. Я от, наприклад, намагаюся їх їсти в першій половині дня, щоб менше нашкодити фігурі. А ще я вважаю, якщо ти їси солодощі, обов’язково повинен отримати задоволення. Так, може, в них немає ніяких корисних речовин, але ендорфіни, які ми отримуємо при їх поїданні ніхто не відміняв.🤭 Наприклад, від поїдання цих профітролей я отримала колосальне задоволення! Виходить їх багато, але тільки починаєш їсти і не можеш зупинитися.

Інгредієнти

Для тесту:
Вода-200г
Вершкове масло-100г
Цукор-2ч.л.
Яйця-5-6шт.
Щіпка солі
Борошно-145г
Какао-12г
Цукрова пудра

Для начинки:
Вершки (від 33%)-240г
Білий шоколад-125г

Профітролі шоколадні з вершково шоколадним кремом покроковий рецепт

1. У сотейник покласти вершкове масло, воду, цукор і сіль. Окремо просіваємо борошно з какао. Доводимо масу до кипіння. Як тільки вона закипить, додаємо борошняну суміш і починаємо заварювати тісто, весь час помішуючи лопаткою. Тісто має бути однорідним, глянсовим, не повинно залишитися нерозчинених грудочок. Даємо тісту охолонути. Потім поступово по одному вводимо яйця і перемішуємо. Для заварного тіста кількість яєць визначається не рецептом, а консистенцією теста.
2. Вам може знадобитися від 4 до 6 яєць. Необхідно отримати консистенцію, коли тесту повільно стікає з лопатки густий стрічкою. За допомогою насадки формуємо профітролі на спеціальному килимку або пергаменті, залишаючи між ними достатню відстань. Присипаємо їх цукровою пудрою. Поміщаємо профітролі в духовку розігріту до 180С на 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 ° с і випікаємо ще 10-15 минут.
3. Духовку не відкривати! Даємо профитролям охолонути. Для начинки розтоплюємо імпульсами в мікрохвильовці білий шоколад, даємо йому охолонути. Холодні жирні вершки збиваємо, додаємо розтоплений шоколад і ретельно перемішуємо масу до однородности.
4. Начиняємо профітролі за допомогою спеціальної насадки, або зрізавши верхівку. Даємо їм настоятися кілька годин, краще залишити на ніч. Присипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося чудовим десертом.