Мої перші малюки-паски. Приготування великоднього кошика в домашніх умовах простий рецепт в духовці. Виявляється, це такий захоплюючий процес: чекати, поки тісто підійде, весь час заглядати під рушник, як дитина, потім по формочках розкладати і відміряти, щоб не вилізло занадто сильно, а потім ще білки збивати і посипати прикольними фігурними штуками!
Інгредієнти
Отже, на маленьких 12 штук:
2 яйця
3 жовтки
1/2 год л солі
40г цукру
30г рідкого меду
8г сухих дріжджів
150г вершкового масла
200 мл молока
450г борошна
50г шоколадних крапель
Для глазурі:
60г білків
щіпка солі
50г цукрової пудри
кондитерські посипання
Приготування великоднього кошика в домашніх умовах покроковий рецепт
1. У великій мисці змішати яйця, злегка збиті з сіллю, жовтки, молоко кімнатної t, цукор, мед і дріжджі. Додати вершкове масло кімнатної t (не розтоплене), знову перемішати. Порційно ввести просіяне борошно, замішувати тісто до однорідності і зникнення грудочок. Додати шоколадні краплі і знову вимісити тесто.
2. Вийде м’яке, трохи липке тісто. Накрити миску рушником і поставити в тепле місце на 2,5 години. Підготувати формочки, розставивши їх на столі. Піднялося тісто трохи прим’яти руками. Відщипувати невеликі порції в кожну форму на 1/3 її об’єму. Потім накрити тісто у формах і знову залишити в теплому місці на 1-1,5 часа.
3. Тісто має піднятися, залишивши вільними кілька см форм. Випікати в попередньо розігрітій до 180° С до рум’яної скоринки близько 30 хв. Готовність перевірити шпажкою, якщо вона виходить сухою, залишити паски в духовці ще на 5 хв. Остудити в духовці або при кімнатній t.
4. Для глазурі:
Білки збити з сіллю в пишну білу масу. Порційно додавати цукрову пудру, просіяне через сито (для більшої гладкості глазурі), перемішуючи виделкою. Коли отримаєте бажану текстуру і насичений білий колір глазурі, покривайте верхівки пасок. Зверху трохи присипте кондитерським декором.
З наступаючим світлим святом!
Білки збити з сіллю в пишну білу масу. Порційно додавати цукрову пудру, просіяне через сито (для більшої гладкості глазурі), перемішуючи виделкою. Коли отримаєте бажану текстуру і насичений білий колір глазурі, покривайте верхівки пасок. Зверху трохи присипте кондитерським декором.
З наступаючим світлим святом!