Пиріг галета зі сливою і сирним сиром

Як зробити смачний Пиріг галета зі сливою і сирним сиром рецепт простий в духовці. Не знаю як ви, але я обожнюю таку затишну, пахучу, свіжу, просту випічку! ⠀ Все піде максимум годину на приготування! А зникне зі столу за секунди) Перевірено 😄 ⠀ Розсипчасте тісто, яке тане в роті, соковиті і солодкі запечені сливи ( і навіть якщо спочатку вони були кислі і тверді, то для цього рецепта даде краще. Ви здивуєтеся як вони зміняться після випічки), вершкова нотка сирного сиру так об’єднують ансамбль тіста і начинки!😋 ⠀ Головна умова: тонке тісто і дуже багато начинки!

Інгредієнти

⁃ холодне вершкове масло 100 гр.
⁃ Борошно 220 гр.
⁃ Цукор 40 гр.
⁃ Яйце 1 шт.
⁃ Вершки 33% або сметана 20% 3 ст. л.
⁃ Сіль щіпка

Для обмазки краї тіста:
Жовток 1 яйця
Молоко 10 мл

Коричневий цукор 1 ст. л. для обсипання

Для начинки:
Зливу без кісточок 350 гр
Сирний сир 70 гр
Цукор коричневий 2-3 ст. л.
Кардамон, за бажанням

Пиріг галета зі сливою і сирним сиром покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно, ріжемо на шматочки холодне вершкове масло. ⠀ Руками або за допомогою міксера, насадками для тіста (спіральки) перетворюємо в крихту. ⠀ Потім кладемо яйце, цукор, сіль, вершки і знову перемішуємо до об’єднання. НЕ ДОВГО! ⠀ Збираємо тісто в кулю. Перекладаємо в мішок і прибираємо в холодильник на 40 хвилин або на 20 хвилин у морозилку. ⠀
2. Дістаємо тісто розкачуємо його між двома листами пекарської папери. Діаметр близько 30-35 см, товщина 3-5 мм. ⠀ Сливи розрізаємо на шматочки. Якщо зливу дуже соковита, обваляйте їх в кукурудзяному крохмалі, 1 чайної ложки вистачить. ⠀
3. В центр тіста розмазуємо сирний сир, залишаючи відкритим край, приблизно 7 див. Розподіляємо сливу. Присипаємо цукром і для пікантності смаку можна посипати кардамоном. ⠀ Якщо у вас дуже солодкі сливи сипте цукру поменьше.
4. Накриваємо по колу тістом начинку. ⠀ Обмазуємо краї тіста сумішшю жовтка і молока і присипаємо цукром. ⠀ Можна посипати мигдалевими пелюстками. ⠀ Випікаємо при 180 градусах протягом 35-40 хвилин до рум’яної скоринки! ⠀ Приємного апетиту!