Як смачно зробити Пиріг курник з куркою, картоплею і цибулею на сметані простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. З дитинства люблю цей ситний пиріг, але готувала його вперше. Готується дуже просто, виходить дуже великий, так що сміливо можна готувати для гостей. Ніхто не залишиться голодним 😉
Інгредієнти
Для тесту:
Сметана – 200 г
Слив.масло – 150 г
Сіль – 0,5 ч. л
Цукор – 0,5 ч. л
Борошно – 400 г
Розпушувач – 1 ч. л
Для начинки:
Філе куряче – 700 г
Картопля – 5 шт
Цибуля – 2 шт(великих)
Слив.масло – 50 г
Сіль, перець – за смаком
Для змазування:
Жовток – 1 шт
Молоко – 1 ч. л
Пиріг курник з куркою, картоплею і цибулею на сметані покроковий рецепт
1. Спочатку готуємо тісто. Змішуємо сметану, м’яке вершкове масло, сіль і цукор. Просіваємо борошно з розпушувачем і вимішуємо руками м’яке, еластичне тісто. Покласти тісто в пакет і прибрати в сторону. Тим часом приготуємо начинку. Картоплю, цибулю і філе нарізати невеликими кубиками. Додати сіль і чорний мелений перець за вкусу.
2. Добре перемішати. Тісто розділити на три частини. Одна найбільша для основи, друга трохи менше для кришки і третя маленький колобок для серединки. Форму для випічки застелити пергаментом. Я брала роз’ємну форму діаметром 26 див Спочатку більшу частину тіста розкачати і покласти на дно форми так, щоб залишилися трохи вільні края.
3. Потім викладаємо начинку, розподіляємо і натираємо на тертці шматок холодного вершкового масла поверх начинки. Другу частину тіста розкачуємо, накриваємо начинку і слепляем краю. Посередині пирога робимо отверстие.
4. Самий маленький шматочок тіста скачуємо в кулю і закриваємо їм отвір. Жовток змішати з 1 ч. л молока і змастити пиріг. Випікати 1 годину спочатку при 170 градусах, потім ще 40 хвилин при 180.
5. Т. до картопля довго була сирою. Я виймала колобок тесту посередині пирога і перевіряла готовність начинки😁Так що орієнтуйтеся по своїй духовці. Приємного апетиту 😉
Відео рецепт 👇