Пиріг з маком з дріжджового тіста з волоськими горіхами

Шалено смачний Пиріг з маком з дріжджового тіста з волоськими горіхами рецепт простий в духовці і швидкий!

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно – 250 – 270 гр.
Дріжджі сухі – 1/2 ст. л. (5 гр.)
Цукор – 35 гр.
Яйце – 1 шт.(велика)
Вершкове м’яке масло – 60 гр.
тепле Молоко – 100 мл
Сіль – 1/4 ч. л.

Для начинки:
Мак – 125 гр.
Молоко – 125 мл
Цукор – 75 гр.
Мед рідкий – 1 ст. л.
Горіхи волоські – 40 гр. (подрібнити ножем)
Вершкове масло – 40 гр.
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Цедра одного маленького лимона
Мигдальна борошно (подрібнений в блендері мигдаль) – 30 гр.

Яйце для змащування перед випічкою (збити).
Цукровий сироп (для змащування після випічки) – 60 мл води + 50 гр. цукру – зварити до легкого загустіння.

Пиріг з маком з дріжджового тіста з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Приготування тіста: В чашу міксера скласти борошно, дріжджі, сіль і цукор. Включити міксер, додати молоко, яйце і масло. Замісити гладке і однорідне тісто. Перекласти тісто в змащену маслом миску, накрити, дати тісту піднятися в 2 рази (1,5 години) або прибрати на ніч у холодильник.
2. Макова начинка (потрібно приготувати заздалегідь): У невеликій каструлі змішати всі інгредієнти (крім мигдальної муки), довести до кипіння на середньому вогні, зменшити вогонь до мінімуму і варити 20-30 хвилин, періодично помішуючи (суміш не повинна сильно кипіти), поки рідина повністю не випарується. Зняти з вогню, додати мигдалеву борошно, размешать.
3. Перекласти в миску і остудити до кімнатної температури. Коли тісто піднялося і начинка добре охолола, на присипаний борошном поверхні розкачати тісто в великий прямокутник завтовшки 1/2 див Розподілити макову начинку на тісто, загорнути в рулет. Розрізати рулет навпіл і обернути обидві частини один навколо друга.
4. Форму для випічки (24*11 див., або 20*11 см) застелити пергаментом, змастити маслом і викласти в неї готовий рулет. Гострим ножем надрізати кожну «гірку» в тесті на глибину 2 – 3 см. Накрити форму чистим, вологим кухонним рушником і прибрати для підйому в тепле місце на 1,5 часа.

5. Духовку розігріти до 180 °C. Піднявся рулет змастити збитим яйцем. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці близько 40 – 50 хвилин (якщо верх швидко підрум’янюється, накрити фольгою). Дістати з духовки, рясно змастити цукровим сиропом. Охолодити і можна подавати!