Пиріг з яблуками і чорною смородиною

Готуємо смачний Пиріг з яблуками і чорною смородиною рецепт простий. Поспішала швиденько написати рецепт, щоб встигли в неділю побалувати сім’ю 😻 У мене тут малесенький пиріг, діаметр 18см. Він зникає вмить 😂 готуйте відразу подвійну порцію тіста і начинки в діаметрі 26-28см і буде всім 😀 А ще можна приготувати з таких пирогів шикарний торт, розповісти як?😉

Інгредієнти

КОРЖ
150 г борошно (плюс ще трохи для розкачування і формування)
65 г сметана
65 р холодне вершкове масла
45 г цукрова пудра
3 г розпушувач
1/3 чл соди
ваніль

начинка
150 г яблука без шкірки (порізати кубиками)
15 г кукурудзяного крохмалю
20 мл апельсиновий сік
15 г цукру
щіпка кардамону
1 чл лимонний сік
70г конфітюр чорносмородиновий (густий)

70 г сметана 20%

КРЕМ
сир сирний 70г
вершків 33-35% 70г
ванільна пудра

чорносмородиновий конфітюр (можна взяти інший ягідний або цитрусовий, буде смачно) 50 г

Пиріг з яблуками і чорною смородиною покроковий рецепт

1. Корж. Поєднати в мисці борошно з розпушувачем, дрібний цукор, ваніль, додати шматочки холодного масла і розтерти в крихту. Сметану з’єднати з содою і додати сухі інгредієнти. Швидко вимісити тісто, загорнути у плівку і прибрати на годину в холодильник. яблука порізати шматочками, додати сік лимонний, перекласти в сотейник, засипати цукром, кардамоном, залишити на 10 хвилин, на вогні довести до кипіння. Влити сік апельсиновий (можна просто холодну воду) з крохмалем, перемешать.

2. Коли суміш загусне – зняти з вогню і остудити. Тісто розділити на 2-3 частини. Кожну частину тонко розкачати смужками шириною 7-8 див. У центр смужок по всій довжині викласти холодну яблучну начинку в ряд, в деяких місцях додайте джем чорносмородиновий. Краї тіста загорнути в трубочку. В кільце діаметром 18-20 см викласти спіраллю трубочки, формуючи корж.

3. Випікати корж в розігрітій до 200 °С духовці близько 20 хвилин — на зубочистці, яку ви увіткнете в корж, не повинно залишатися тесту. Гарячий коржі відразу з духовки рясно змастити сметаною і залишити остигати. зробити крем: збити вершки, сир і ванільний цукор, нанести на корж, в кількох місцях покласти джем чорносмородиновий і трохи розтягнути шпателем або ножем, перемішуючи з кремом в деяких местах.

Відео рецепт 👇