Різдвяний пиріг штоллен

Готуємо Різдвяний пиріг штоллен рецепт. Я думала, що буде час зняти гарне відео і фото, але колись 😂 Смачний дріжджовий кекс ❤️ Вологий і ніжний, вершковий і ароматний. Не пересушите в духовці, але і сирим діставати не треба😂

Інгредієнти

(На 3шт по 500г )
Борошно Пшеничне 500 г
дріжджі свіжі 50 г
молоко 150 мл
Цукор 100 р
ванільний Цукор 20 г
цедра одного лимона І апельсина
сіль 5 р
масло вершкове 220 р
цукати апельсинові 80г
Мигдаль 100 г
мигдальна борошно 100 г
родзинки і журавлина 300 г, замочений в міцному алкоголі
Снеции мікс з кориці/імбиру/муска.горіха/гвоздики/кардамону 7 р

Цукор дрібний 70г
вершкове Масло-70г
Сахпудра 200г

Різдвяний пиріг штоллен покроковий рецепт

1. Дріжджі розчинити в теплому (23-25С )молоці , змішати з 2стл борошна і 20г ванільного цукру від загального обсягу інгредієнтів. Миску, затягнути плівкою і прибрати в місце без протягів на 15 хвилин. Зняти цедру з лимона і апельсина (натерти на дрібній тертці) Мигдаль залити окропом, через 3 хвилини шкурки легко можна зняти, а самі горіхи дрібно нарезать.
2. В окремій мисці змішати віночком і мигдалеве борошно пшеничне, сіль, спеції, цукор, додати дрібну цедру. З’єднати опару, сухі інгредієнти, м’яке масло і вимісити тісто. Родзинки і журавлину без рідини додати в тісто разом з апельсиновими цукатами і вимісити акуратно. Залишити в мисці на расстойку на 40 хвилин, закривши плівкою. Обім’яти і ще на 40 хвилин залишити на расстойку. Сформувати вироби з 500г.
3. Залишити на расстойку, накривши рушником, поки гріється Духовка до 210 С. Поставити вироби в духовку і відразу знизити температуру до 190С. Випікати 35 хвилин. АЛЕ! Залежить від духовки і самих штолленов. Чим більше, тим довше выпекать.
4. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо залишився алкоголь від ізюму і журавлини, то їм змащуємо гарячі штоллени, потім рясно змащуємо пензлем розтопленим вершковим маслом. Посипаємо дрібним ванільним цукром. Знову змащуємо маслом і просыпаем пудрой.
5. Залишаємо остигати на 24 години в кімнаті. Рясно посипаємо пудрою, щільно загортаємо у пергамент і фольгу. Зберігаємо 3 тижні, розгортаємо. Розрізаємо навпіл і ополоники при зберіганні один до одного зрізом притискаємо, так довше залишиться нежным.

Відео рецепт 👇