Рис з картоплею і курячими гомілками запечена в духовці

Рис з картоплею і курячими гомілками запечений в духовці простий рецепт. Вихідні, біля плити стояти не хочеться) Хочеться проводити більше часу з сім’єю, гуляти.. А обід, як то кажуть, за розкладом) Беріть це блюдо на замітку! Без зайвих рухів, по часу не затратно, інгредієнти всіма улюблені і виходить смачно!)

Інгредієнти

На 4 порції:

Курячі гомілки – 4 шт
Масло рослинне – 1 ст. л.
Масло вершкове – 30 гр
Рис – 1 склянка
Картопля (велика) – 1 шт
Курячий бульйон (або окріп з курячим бульйонним кубиком) – 3 склянки
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком

Рис з картоплею і курячими гомілками запечений в духовці покроковий рецепт

1. На курячих ногах зробити кілька надрізів, посолити, поперчити, втерти в м’ясо. Надрізи для того, щоб краще м’ясо просякло спеціями і приготувався швидше. У сковороді розігріти 1 ст. л. рослинного масла, обсмажити гомілки тільки до рум’яної скоринки з двох сторін до готовності доводити не нужно.
2. Вийняти обсмажені гомілки в окремий посуд. У цю ж сковороду покласти 30 гр вершкового масла розтопити. Вилити все масло з сковороди в форму для запікання (d=25 cm).
3. Всипати туди промитий сирий рис і розподілити по дну форми. На рис викласти сиру картоплю, нарізану кубиком. Зверху викласти обсмажені гомілки. Влити курячий бульон.
4. Форму нічим не накриваємо і ставимо в нагріту духовку до 200 гр, на 35-40 хвилин, до готовності картоплі і рису. Це дуже смачно! Готувати обов’язково!)