Селянський суп Затируха з куркою з борошна простий рецепт. Ось такий суп я знайшла на просторах інтернету, з цікавою назвою. Тільки спробувавши цей суп у мене з’явилися питання: або наші селяни так добре жили? Чи як же тоді жили дворяни? Тому що цей суп дуууже смачний, за смаком нагадує мамин суп з дитинства з галушками. М’ясо для бульйону беріть яку любите. У мене курка.
Інгредієнти
Курка (будь-яка частина)
Яйця – 1шт.
Борошно ~5-6 ст л
Картоплю
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком Олія – для смаження
Цибуля зелена (за бажанням) – для подачі
Селянський суп Затируха з куркою з борошна покроковий рецепт
1. варимо Бульйон як зазвичай, дістаємо м’ясо розбираємо і відправляємо назад в каструлю, додаємо картоплю і варимо до готовності картоплі. Кількість інгредієнтів беріть з розрахунку обсягу своєї кастрюли.
2. У той час як вариться картопля робимо пережарку, цибулю і моркву обсмажуємо до золотистого кольору на улюбленому олії, у мене кокосове, я вирішила це суп ще й корисним зробити ( низькокалорійним). Далі розбиваємо яйце (у мене домашнє) додаємо улюблені спеції і борошно, у мене пішло борошна 5-6 ст л, якщо потрібно, додайте борошна еще.
3. Перемішуємо і далі всю цю суміш розтираємо долоньками до утворення крихти, дуже схоже на крихти від печива якщо натерти його на тертці. Виходить дуже дрібна крошка.
4. По готовності картоплі додаємо пережарку і нашу яєчну крихту акуратно посипаючи як сіллю і помішуючи. На мою каструлю навіть одного яйця було дуже багато, все яйце не додавайте інакше суп буде кашею, він ще загустеет.
5. Пару хвилин проварюємо і вимикаємо. Дітям (особливо малим) цей суп дуже сподобається, мій син ще й добавки попросил.